Gândurile noastre ne influențează direct sănătatea

©

Autor:

Gândurile noastre ne influențează direct sănătatea
Cercetătorii din cadrul Universității din Wisconsin Madison sugerează că gândurile interioare și interpretarea propriilor experiențe au consecințe directe asupra sănătății fizice și mentale.

Experiențele personale unice redau modul în care vedem lumea înconjurătoare și modul în care reacționăm la evenimentele din viață. Experiențele sunt elemente subiective, pentru că ceea ce este stresant sau negativ pentru o persoană poate fi perceptut diferit de alta.

Cercetările arată că ceea ce se întâmplă în gândurile noastre și interpretările pot avea consecințe semnificative asupra creierului și corpului.

Emoțiile și gândurile pot influența activitatea neuronală din creier, iar efectele se pot cumula în timp influențând expresia genetică și modul în care îmbătrânim.

Cercetătorii au analizat imagini ale scanărilor RMN și EEG pentru a măsura activitatea și structurile cerebrale în timpul observării relațiilor dintre rețelele neurale specifice și comportament.

Rezultatele subliniază importanța experiențelor și a comportamentelor luate simultan în calcul când analizăm emoțiile, stările de bine și psihopatologiile.

Studiile de mindfulness și meditație servesc ca exemple de intervenții axate pe experiență. Aceste forme de antrenamente mentale au potențialul de a influența modul în care o persoană resimte senzații și forme de răspuns emoțional la evenimentele din jur, în moduri ce pot afecta organismul.

Sursa: Neuroscience News

Data actualizare: 28-02-2019 | creare: 26-02-2018 | Vizite: 1975
Bibliografie
New Approaches in Neuroscience Show It’s Not All In Your Head, https://neurosciencenews.com/neuroscience-approaches-8512/
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • StudentLife - O aplicație de smartphone evaluează starea de sănătate mentală, comportamentul și perfomanța utilizatorilor
  • Cititul poate îmbunătăți flexibilitatea mentală
  • Exercițiile de meditație mindfulness pot reduce anxietatea (Studiu)
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum