StudentLife - O aplicație de smartphone evaluează starea de sănătate mentală, comportamentul și perfomanța utilizatorilor

StudentLife - O aplicație de smartphone evaluează starea de sănătate mentală, comportamentul și perfomanța utilizatorilor

©

Autor: Redacția ROmedic

StudentLife - O aplicație de smartphone evaluează starea de sănătate mentală, comportamentul și perfomanța utilizatorilor
StudentLife este o aplicaÈ›ie pentru telefoanele mobile inteligente dezvoltată de cercetătorii de la Darmouth College (S.U.A.), ce evaluează în mod automat statusul mental, performanaÈ›a academică È™i obiceiurile studenÈ›ilor.

Practic, aplicația e capabilă să evalueze starea de spirit și să identifice acele elemente care afectează persoana.
Aceasta evaluează rezultatele È™colare, corelate cu nivelul de stres, fericire, depresie È™i singurătate, astfel că ar putea, la utilizarea în masă să identifice acele elemente ce perturbă productivitatea la locul de muncă.

Mai mult, sunt luate în considerare È™i notele de la examene, obiceiurile È™i comportamentele (ritmul de somn, vizitele la sală, răspunsul la situaÈ›ii de stres È™i modul de gestionare a responsabilităților).

Algoritmii folosiÈ›i au permis receptarea È™i utilizarea unor date primite de la senzori în mod automat, fără vreo interacÈ›iune cu utilizatorul: numărul de ore de somn, numărul de conversaÈ›ii pe zi, nivelul de activitate fizică, localizarea (cameră, petrecere, sală de sport, sala de curs), nivelul de stres, imaginea de sine, obiceiurile alimentare È™.a.m.d.

În plus, atât înainte, cât È™i după utilizarea aplicaÈ›iei (pe o durată de 10 săptămâni), au fost completate chestionare privitoare la starea de sănătate mentală.

Printre principalele descoperiri făcute la grupul de 48 de studenÈ›i ce au fost „analizaÈ›i” de StudentLife:
  • cei care dorm mai mult È™i se implică mai des în conversaÈ›ii cu alte persoane sunt mai puÈ›in predispuÈ™i la depresie, la fel ca È™i ceilalÈ›i care sunt înconjuraÈ›i frecvent de alÈ›i studenÈ›i
  • cei care sunt mai activi fizic se simt arareori singuri
  • nu s-a observat o relaÈ›ie de cauzalitate între nivelul de frecventare a cursurilor È™i performanÈ›a academică
  • studenÈ›ii mai sociabili au rezultate mai bune la examene
  • studenÈ›ii cu rezultate mai bune la examene sunt mai puÈ›in activi din punct de vedere fizică, nu pierd nopÈ›ile È™i sunt adesea înconjuraÈ›i de multe persoane.

Conducătorul studiului ce a stat la baza aplicației a menționat că StudentLife oferă o abordare 24 de ore din 24, 7 zile din 7 a sănătății mentale.
AplicaÈ›ia poate „prezice” rezultatele la examene, „È™tie” dacă studentul e deprimat, stresat sau se simte singur, măsoară nivelul productivității.

Una din provocările pe care o întâmpină cercetătorii este de a îmbunătăți aspectele legate de confidenÈ›ialitatea datelor.

Sursa: Medical Xpress

Data actualizare: 25-04-2019 | creare: 23-09-2014 | Vizite: 3667
Bibliografie
New smartphone app reveals users' mental health, performance, behavior, link: http://medicalxpress.com/news/2014-09-smartphone-app-reveals-users-mental.html
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Gândurile noastre ne influenÈ›ează direct sănătatea
  • Legătura dintre alergii È™i sănătatea mentală
  • Studiile arată o scădere a sănătății mentale în rândul studenÈ›ilor la un an de la debutul pandemiei COVID-19
  •