StudentLife - O aplicație de smartphone evaluează starea de sănătate mentală, comportamentul și perfomanța utilizatorilor

©

Autor: Redacția ROmedic

StudentLife - O aplicație de smartphone evaluează starea de sănătate mentală, comportamentul și perfomanța utilizatorilor
StudentLife este o aplicație pentru telefoanele mobile inteligente dezvoltată de cercetătorii de la Darmouth College (S.U.A.), ce evaluează în mod automat statusul mental, performanața academică și obiceiurile studenților.

Practic, aplicația e capabilă să evalueze starea de spirit și să identifice acele elemente care afectează persoana.
Aceasta evaluează rezultatele școlare, corelate cu nivelul de stres, fericire, depresie și singurătate, astfel că ar putea, la utilizarea în masă să identifice acele elemente ce perturbă productivitatea la locul de muncă.

Mai mult, sunt luate în considerare și notele de la examene, obiceiurile și comportamentele (ritmul de somn, vizitele la sală, răspunsul la situații de stres și modul de gestionare a responsabilităților).

Algoritmii folosiți au permis receptarea și utilizarea unor date primite de la senzori în mod automat, fără vreo interacțiune cu utilizatorul: numărul de ore de somn, numărul de conversații pe zi, nivelul de activitate fizică, localizarea (cameră, petrecere, sală de sport, sala de curs), nivelul de stres, imaginea de sine, obiceiurile alimentare ș.a.m.d.

În plus, atât înainte, cât și după utilizarea aplicației (pe o durată de 10 săptămâni), au fost completate chestionare privitoare la starea de sănătate mentală.

Printre principalele descoperiri făcute la grupul de 48 de studenți ce au fost „analizați” de StudentLife:
  • cei care dorm mai mult și se implică mai des în conversații cu alte persoane sunt mai puțin predispuși la depresie, la fel ca și ceilalți care sunt înconjurați frecvent de alți studenți
  • cei care sunt mai activi fizic se simt arareori singuri
  • nu s-a observat o relație de cauzalitate între nivelul de frecventare a cursurilor și performanța academică
  • studenții mai sociabili au rezultate mai bune la examene
  • studenții cu rezultate mai bune la examene sunt mai puțin activi din punct de vedere fizică, nu pierd nopțile și sunt adesea înconjurați de multe persoane.

Conducătorul studiului ce a stat la baza aplicației a menționat că StudentLife oferă o abordare 24 de ore din 24, 7 zile din 7 a sănătății mentale.
Aplicația poate „prezice” rezultatele la examene, „știe” dacă studentul e deprimat, stresat sau se simte singur, măsoară nivelul productivității.

Una din provocările pe care o întâmpină cercetătorii este de a îmbunătăți aspectele legate de confidențialitatea datelor.

Sursa: Medical Xpress

Data actualizare: 25-04-2019 | creare: 23-09-2014 | Vizite: 3494
Bibliografie
New smartphone app reveals users' mental health, performance, behavior, link: http://medicalxpress.com/news/2014-09-smartphone-app-reveals-users-mental.html
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Gândurile noastre ne influențează direct sănătatea
  • Legătura dintre alergii și sănătatea mentală
  • Studiile arată o scădere a sănătății mentale în rândul studenților la un an de la debutul pandemiei COVID-19
  •