Studiul enzimei care produce sindromul mirosului de pește (trimetilaminurie)

În prezent, nu există niciun tratament pentru trimetilaminurie, o patologie care determină persoanele să emane miros de pește, prin respirație, transpirație, urină și fluide vaginale.
În acest sindrom, o cale enzimatică denumită CntA/B produce TMA (trimetilamină). Mai exact, CntA/B scindează un precursor al TMA, denumit L-carnitină, care se găsește în produse lactate, peste și carne. Persoanele cu trimetilaminurie nu dețin enzima hepatică FMO3, care degradează TMA în TMAO (oxid de trimetilamină), o substanță chimică nemirositoare. Rezultatul este acumularea TMA în organism și eliminarea ei în fluidele biologice.
Într-un articol publicat în Journal of Biological Chemistry, cercetătorii au studiat proteina CntA a enzimei CntA/B. Deși CntA/B este o enzimă greu de studiat, ea poate fi stabilizată și apoi investigată, iar în acest scop, oamenii de știință au utilizat un model structural 3D de cristal. Cu ajutorul lui, ei au putut observa modul prin care proteina poate transforma TMA.
Studiul oferă informații pentru viitoare cercetări în descoperirea unui tratament împotriva enzimei producătoare deTMA. Acest lucru este esențial nu doar pentru persoanele cu trimetilaminurie, ci și pentru prevenirea accelerării aterosclerozei și apariției bolilor cardiovasculare.
sursa: Science Daily
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
- Bacterii corporale
- Miros al corpului urat
- Miros execrabil deranjant
- Miros extrem al corpului
- Mirosul extrem al corpului
- Ce analzie trebuie sa fac pentru a vedea daca ficatul, rinichii, colonul filtrează toxinele?