Sugarii expuși violenței domestice au o dezvoltare cognitivă mai slabă

©

Autor:

Sugarii expuși violenței domestice au o dezvoltare cognitivă mai slabă
Violența domestică din familie poate influența într-un sens negativ performanțele școlare ale copiilor, în principal din cauza decalajelor de dezvoltare neurologică și a unui risc mai mare pentru o varietate de probleme de sănătate, indică un studiu recent.
Studiul actual, condus de Linda Bullock, profesor emerit la Universitatea din Missouri, a evaluat impactul violenței din familie asupra copiilor, fiind folosite în acest sens datele obținute de la femeile care au beneficiat de asistență de sănătate la domiciliu. În urma vizitelor la domiciliu, cercetătorul a aflat că multe dintre femeile abuzate au avut până la nouă parteneri diferiți în timpul și după sarcină. Folosindu-se de această concluzie, Bullock a realizat un studiu pentru a examina impactul mai multor figuri paterne asupra dezvoltării cognitive a nou-născuților.

După administrarea testelor de neurodezvoltare în timpul vizitelor la domiciliu, la trei, șase și 12 luni după naștere, a fost surprinsă să constate că sugarii femeilor care au avut un singur partener de sex masculin care le-a abuzat au avut rezultate cognitive mai slabe în comparație cu sugarii femeilor cu mai mulți parteneri masculini, dar la care doar unii parteneri au fost abuzivi. „Descoperirile evidențiază varietatea de moduri în care multiplele figuri ale tatălui ar fi putut ajuta mama să-și susțină bebelușul”, a spus Bullock. „Pentru femeile cu un singur partener care le-a abuzat, tatăl sugarului, acesta poate să nu fi oferit niciun sprijin fizic sau financiar sau să fi jucat un rol activ în viața copilului”.

Bullock a adăugat că sugarii care vin din case în care există violență domestică au adesea rezultate academice mai proaste în școală din cauza decalajelor neurodezvoltării și a unui risc mai mare pentru o varietate de probleme de sănătate, inclusiv boli gastro-intestinale, probleme cu alimentația și somnul, precum și stres și boli. „Când asistentele medicale vizitează casele pentru a verifica femeile însărcinate și bebelușii lor în curs de dezvoltare, dorim ca aceștia să fie instruiți în recunoașterea semnelor de avertizare ale potențialelor violențe ale partenerului intim”, a spus Bullock.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 21-09-2021 | creare: 21-09-2021 | Vizite: 314
Bibliografie
Infants exposed to domestic violence have poorer cognitive development, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2021/09/210918085831.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Violența domestică, o problemă de actualitate: una din patru femei a fost agresată fizic sau sexual de partenerul intim de-a lungul vieții
  • Violența din partea partenerului intim crește riscul de atac de cord și accident vascular cerebral
  • Legătura dintre oligozaharidele din lapte și dezvoltarea neurologică la sugari
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum