Sistemul nervos influențează starea de slăbiciune în cazul persoanelor în vârstă

©

Autor:

Sistemul nervos influențează starea de slăbiciune în cazul persoanelor în vârstă
Un studiu publicat de cercetătorii de la Ohio University Heritage College of Osteopathic Medicine susține că sistemul nervos joacă un rol important rol în starea de slăbiciunea asociată cu înaintarea în vârstă.
Studiul a analizat un grup de 66 de adulți cu o vârstă medie de 70 de ani, care au fost clasificați pe baza performanței măsurate la un test fizic standardizat.

Rezultatele acestei cercetări sugerează că slăbiciunea fizică asociată cu îmbătrânirea se poate datora tulburărilor creierului și nervilor, mai degrabă decât modificărilor mușchilor.

„Este o dovadă care confirmă faptului că sistemul nervos este vinovatul în apariția stării de slăbiciune”, a declarat profesorul Brian Clark, autorul studiului.

În cadrul studiului, subiecților li s-a cerut să împingă, folosind mușchii extensori ai picioarelor și cât de multă forță fizică pot genera. Când au atins limita, mușchiul pe care îl foloseau a fost stimulat electric. Dacă forța adăugată, care a provenit din stimularea electrică, a fost exprimată ca o creștere procentuală, atunci cauza stării de slăbicune nu era atribuită mușchilor.

Cercetătorii au observat că pierderea forței musculare asociată cu vârsta, ar putea indica o problemă a funcției neuronilor sau poate avea un element psihologic / motivațional sau ambele.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 18-10-2020 | creare: 15-10-2019 | Vizite: 1505
Bibliografie
Nervous system's role in age-related weakness. Url: https://www.sciencedaily.com/releases/2019/10/191010075420.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • A fost identificată o asociere între aportul adecvat de fibre și îmbătrânirea sănătoasă
  • S-a descoperit gena care inversează îmbătrânirea celulară
  • Pe măsură ce îmbătrânim, devenim mai fericiți
  •