Suportul emoțional – esențial pentru recuperarea după un AVC

©

Autor:

Suportul emoțional – esențial pentru recuperarea după un AVC
Studii recente sugerează că după un accident vascular cerebral, nevoile psihologice ale pacientului trebuie luate serios în vedere pentru o recuperare eficientă.
Un AVC are impact major asupra pacientului și familiei acestuia, afectând calitatea vieții. Accidentul vascular cerebral reprezintă reducerea bruscă a alimentării cu oxigen și sânge a unei reiguni a creierului. Apare când o arteră care alimentează creierul prezintă o ruptură (hemoragic) sau este blocată de un cheag de sânge (ischemic).

Cercetarea curentă din cadrul Universităților din Edinburgh și Glasgow a presupus monitorizarea pacienților timp de 1an după un episod de AVC sever.

Mai mult de jumătate dintre pacienții din studiu au decedat în primele 6 luni de la internare. Familiile acestora au menționat că în ciuda riscului ridicat de deces, s-au centrat pe recuperarea fizică, și cu atenție redusă spre nevoile emoționale sau pregătirea pacientului în ceea ce privește un eventual deces.

Autorii studiului menționează că după un AVC, pe lângă tratamentul de reabilitare trebuie încorporate îngrijiri paliative pentru starea starea emoțională, socială și spirituală, pe lângă nevoile fizice ale pacientului.

Accidentul vascular cerebral este responsabil pentru mai mult de 6 milioane de decese anual la nivel global.

Rezultatele cercetării au fost publicate în Canadian Medical Association Journal.

Accidentul vascular cerebral poate avea efecte variate, atât fizice, dar și emoționale și psihologice. Cele mai comune modificări emoționale după un AVC sunt depresia, anxietatea, dificultatea de controlare a emoțiilor, modificări de personalitate sau furie.


Sursa: Science Daily

Data actualizare: 16-07-2022 | creare: 12-03-2018 | Vizite: 3284
Bibliografie
Emotional support is key for stroke patients, research suggests, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2018/03/180309095442.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Ciocolata poate scădea riscul cardiovascular
  • O nouă tehnică pentru depistarea timpurie a aterosclerozei
  • Trecerea la ora de vară ar putea fi legată de creșterea riscului de accident vascular cerebral
  •