Tablete de gumă cu proteine antivirale, obținute din diverse plante, eficiente împotriva COVID-19

©

Autor:

Tablete de gumă cu proteine antivirale, obținute din diverse plante, eficiente împotriva COVID-19
O gumă de mestecat cu conținut ridicat de proteine antivirale, recent dezvoltată de o echipă internațională de cercetători, poate ajuta la reducerea încărcăturii virale din picăturile de salivă la pacienții infectați cu virusul SARS-CoV-2.
Transmis în general pe cale orală, virusul SARS-CoV-2 și-ar putea pierde din capacitatea de infectare a oamenilor, în urma reducerii încărcăturii virale orale din salivă. Studii anterioare au evidențiat faptul că apa de gură, soluție folosită în curățarea cavității bucale și despre care se credea că poate reduce infecțiozitatea virusului, nu modifică în mod semnificativ încărcătura virală a virusului SARS-CoV-2 din salivă. Din acest motiv, cercetătorii au căutat metode noi de a elimina agenții patogeni din cavitatea bucală.

Potrivit unui studiu anterior, CTB-ACE2 (enzima de conversie a angiotensinei 2 în cloroplast) poate fi utilă nu doar pentru tratarea hipertensiunii pulmonare, ci și pentru a reduce încărcătura virală a SARS-CoV-2. În studiul actual, cercetătorii au dezvoltat și probat o serie de tablete de gumă de mestecat cu pulbere de plantă verde CTB-ACE2 măcinată sau cu un tip de pulbere obținută din semințe de fasole egipteană.

Cercetătorii au probat eficacitatea gumei împotriva unor tulpini diferite ale virusului SARS-CoV-2, inclusiv împotriva variantei Omicron, dominantă la nivel global în prezent. Cercetătorii au raportat o reducere a numărului particulelor virale din salivă la pacienții cu COVID-19, inclusiv la cei cu tulpina Omicron, indiferent de subtip. În plus, nu au fost raportate creșteri ale nivelului de bacterii din cavitatea bucală.

sursa: News Medical
foto: Billion Photos/Shutterstock

Data actualizare: 28-07-2022 | creare: 28-07-2022 | Vizite: 244
Bibliografie
Chewing gum containing plant-based antiviral proteins neutralizes SARS-CoV-2 and influenza viruses, https://www.news-medical.net/news/20220720/Chewing-gum-containing-plant-based-antiviral-proteins-neutralizes-SARS-CoV-2-and-influenza-viruses.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Anumite antivirale ar putea fi utile împotriva COVID-19 conform unui nou studiu
  • Antiviralele orale folosite în tratamentul COVID-19, eficiente împotriva variantei Omicron
  • Un nou antiviral, eficient împotriva tuturor variantelor SARS-CoV-2
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum