Un nou antiviral, eficient împotriva tuturor variantelor SARS-CoV-2

©

Autor:

Un nou antiviral, eficient împotriva tuturor variantelor SARS-CoV-2
Un nou inhibitor de protează, cunoscut sub numele de nirmatrelvir, are activitate puternică împotriva variantei Omicron a virusului SARS-CoV-2, dar și a altor variante evaluate în acest sens, constată un studiu recent publicat pe serverul bioRxiv.
În ciuda disponibilității crescute a diferitelor platforme de vaccin, noi variante de SARS-CoV-2, cu potențial de replicare îmbunătățită, transmitere și evaziune imună, continuă să apară, provocând eșecul tratamentului și/sau reducerea eficacității vaccinului. Pe lângă medicamentul antiviral aprobat în prezent, Remdesivir, alte antivirale se află în diferite stadii de dezvoltare sau chiar de aprobare. Mai precis, doi candidați pentru medicamente antivirale orale, Paxlovid (nirmatrelvir și ritonavir) și Molnupiravir, au primit autorizația de utilizare de urgență la finalul anului trecut din partea Administrației pentru Alimente și Medicamente din SUA.

Nirmatrelvir, un inhibitor specific al proteazei principale a coronavirusurilor (de obicei abreviat ca Mpro), prezintă o activitate antivirală extrem de puternică împotriva mai multor coronavirusuri umane, inclusiv împotriva variantei originale a SARS-CoV-2. Întrebarea relevantă a fost dacă eficacitatea va fi păstrată în contact cu variantele de îngrijorare ale SARS-CoV-2.

Un grup de cercetare condus de oameni de știință de la Institutul de Cercetare Pfizer și-a propus să răspundă la această întrebare, descoperirile acestora fiind descrise într-o lucrare recent publicată. Cercetătorii au evaluat eficacitatea Nirmatrelavirul față de cele cinci variante de îngrijorare SARS-CoV-2 menționate anterior și față de două variante de interes. Conform concluziilor, Nirmatrelvir a inhibat puternic toate variantele de îngrijorare și variantele de interes ale SARS-CoV-2 testate.

În mod similar cu acest raport, două grupuri independente au raportat o activitate farmacologică bună a nirmatrelvirului împotriva variantelor de îngrijorare SARS-CoV-2, susținând în continuare eficacitatea medicamentului împotriva variantelor circulante și adăugând o altă opțiune la armamentarul nostru terapeutic.

sursa: News Medical
foto: NIAID

Data actualizare: 26-01-2022 | creare: 26-01-2022 | Vizite: 352
Bibliografie
PAXLOVID shown to be highly effective against all SARS-CoV-2 variants, link: https://www.news-medical.net/news/20220121/PAXLOVID-shown-to-be-highly-effective-against-all-SARS-CoV-2-variants.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Studii clinice privind potențiale terapii în lupta împotriva COVID-19
  • Sunt antiinflamatoarele contraindicate în infecția cu coronavirus?
  • Antivirale naturale (alimente) - eficiente împotriva coronavirusului?
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum