Telemedicina - eficientă pentru monitorizarea pacienților cu Parkinson

©

Autor:

Telemedicina - eficientă pentru monitorizarea pacienților cu Parkinson
Un nou raport din cadrul unei cercetări arată că monitorizarea pacienților cu boala Parkinson și legătura lor cu medicii neurologi curanți se poate face de la domiciliul pacientului prin intermediul video-conferințelor ce promit eficiență.

Rezultatele cercetării au fost publicate în jurnalul Neurology.

Telemedicina poate fi eficientă pentru pacienții care nu pot avea acces la consultații medicale din cauza locației. Se estimează că peste 40% dintre persoanele cu Parkinson nu pot beneficia de consultații neurologice din cauza locației, ceea ce îi predispune în principal la fracturi, care la rândul lor duc la necesitatea spitalizării și în cazuri și mai nefericite, chiar deces. Cea mai semnificativă problemă a persoanelor cu Parkinson este distanța și dizabilitatea. Majoritatea pacienților locuiesc în zone suburbane sau rurale, ceea ce le îngreunează accesul la serviciile de sănătate recomandate, lucru ce afectează gestionarea și tratamentul bolii, precum și încetinirea progresului.

Studiul face parte dintr-un proiect amplu numit Connect.Parkinson din cadrul Universității Medicale Rochester. A fost analizată eficiența serviciilor de telemedicină și dacă le-ar putea permite neurologilor să ofere servicii medicale pacienților în confortul propriilor case. Un total de 195 pacienți cu Parkinson din SUA au fost selectați pentru a participa la studiu. Dintre ei, o parte au urmat vizitele obișnuite la cabinetul medical pentru tratament și monitorizare, iar ceilalți au beneficiat de servicii prin video-conferință cu un neurolog cu care nu au mai interacționat în trecut.

Această boală se pretează telemedicinei deoarece se pare că multe aspecte ale diagnosticului și tratamentului sunt „vizuale” - astfel că interacțiunea cu medicul constă mai ales din anamneză și observarea modului în care pacientul îndeplinește anumite task-uri solicitate ca întinderea brațelor în față sau mersul.

Rezultatele au arătat că acele conferințe prin telemedicină au fost mai eficiente decât vizitele la cabinet, îmbunătățind calitatea vieții participanților. Au fost beneficii majore și în ceea ce privește reducerea timpului necesar, în medie 169 minute pentru o consultație medicală la cabinet (inclusiv transportul până la cabinet).

Sursa: Medical News Today

Data actualizare: 22-12-2019 | creare: 31-08-2017 | Vizite: 989
Bibliografie
Telemedicine as effective as in-person care for Parkinson's disease, link: http://www.medicalnewstoday.com/releases/319044.php
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Telemedicina ar putea oferi soluții utile pentru copiii cu autism și familiile acestora
  • Un test de sânge ar putea depista boala Parkinson cu o precizie de 95%
  • Un dispozitiv electronic detectează moleculele asociate cu bolile Alzheimer și Parkinson
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum