Testul rapid de diagnostic pentru COVID-19
Datorită numărului mare de cazuri din ultima perioadă și pentru a ușura depistarea persoanelor infectate cu SARS-CoV-2, membrii grupului științific de la Duke-NUS Medical School au dezvoltat un test rapid de diagnostic.
Numărul cazurilor confirmate cu COVID-19 este în creștere în ciuda măsurilor de protecție impuse de autorități, determinând un grup de cercetători din Singapore să dezvolte un test rapid de diagnostic pentru COVID-19. Astfel, oamenii de știință de la Duke-NUS Medical School alături de cei de la National Centre for Infectious Diseases Singapore au publicat un studiu prin care demonstrau capacitatea testului rapid de a depista anticorpii neutralizanți funcționali ce pot bloca legarea dintre proteina spike din structura coronavirusului și enzima de conversie a angiotensinei II.
Testul rapid de diagnostic a fost inițial verificat pe două grupuri de pacienți din China și Singapore. Grupul din China cuprindea 250 de persoane, iar cel din Singapore 375 de persoane. Rezultatele examinărilor au demonstrat valori crescute ale specificității (95%) și ale sensibilității (100%)
Avantajul testului, conform autorilor, este capacitatea de a detecta anticorpii neutralizanți funcționali într-o oră și totodată îi diferențiază de anticorpii de legare.
Spre deosebire de alte teste rapide pentru variate infecții, acest test nu necesită o instalație de bioconținere, detectând un întreg domeniu de legare al receptorilor, nu doar anumite izotipuri.
Deși testul convențional de neutralizare a virusului și testul de neutralizare a virusului bazat pe pseudovirus rămân singurele teste certe de identificare ale anticorpilor neutralizanți, acestea sunt laborioase, necesită timp și nu pot fi efectuate decât de operatori cu înaltă calificare.
Anticorpii neutralizanți funcționali indică prezența infecției sau a imunității dobândite în urma infecției. Identificarea acestui tip de anticorpi a reprezentat un pas important în rândul studiilor efectuate pentru COVID-19, testul fiind de o importanță majoră în evaluarea cât mai realistă a prevalenței infecției și a imunității dobândite în rândul populației.
Acest tip de anticorpi reprezintă elementul serologic gold-standard pentru a identifica proporția pacienților care dezvoltă anticorpi, timpul necesar apariției anticorpilor precum și capacitatea acestora de protecție împotriva reinfecției.
Noul test rapid de diagnostic pentru COVID-19 reprezintă un instrument diagnostic accesibil tuturor laboratoarelor din spitale.
sursa: Science Daily
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
- Expunerea la COVID-19 crește riscul de obezitate sau diabet: care este relația dintre bolile metabolice și COVID-19?
- Copiii cu probleme neurologice sau pulmonare au riscuri mai mari să dezvolte COVID-19 sever
- Vaccinarea copiilor ar putea reduce transmisia virusului SARS-CoV-2
- Riscul de coagulopatie crește la pacienții cu COVID-19: mecanismele care influențează riscul, descrise de cercetătorii
- Perioada „critica” covid ??
- Imunitate coronavirus - am scleroza multipla de 34 ani
- Intrebare Covid - ma tratez singur, acasa
- Covid-19 după TBC
- Test anti sars-cov 2 IGG
- Test Covid Artron
- Test PCR Sars Cov-2
- Ajutor urgent! covid19 poate ataca inima, creierul la copii de 19-20 de ani?