Tratamentul ineficient al hipotiroidismul predispune la rezultate mai proaste în rândul pacienților internați în spital
©
Autor: Domșa Dariana

Un studiu recent arată că subtratamentul hipotiroidismului poate expune pacienții riscul de a avea rezultate mai proaste în spital, inclusiv o durată mai lungă a spitalizării.
Studiul a inclus peste 43.000 de pacienți, dintre care peste 8.800 diagnosticați cu hipotiroidism, dintr-o bază de date cu persoane din SUA care au formulat cereri de despăgubire pentru serviciile medicale de care au beneficiat. Cercetătorii au împărțit pacienții în patru grupuri în funcție de nivelul lor de TSH (hormon de stimulare a tiroidei) din sânge. Un nivel crescut de TSH seric este întâlnit la pacienții tratați insuficient, în timp ce nivelurile scăzute de TSH la pacienții supratratați.
Rezultatele studiului au arătat că pacienții cu un nivel ridicat de TSH înainte de spitalizare (considerați insuficient tratați) au avut o durată de spitalizare mai mare cu 1,2 zile și un risc cu 49% mai mare de readmisie în spital în următoarele 30 de zile, comparativ cu pacienții fără hipotiroidism. În cazul celor cu niveluri normale de TSH înainte de spitalizare, dar care sufereau de hipotiroidism, rata lor de deces sau de readmisie în spital a fost semnificativ mai mică.
„Rezultatele sugerează că tratamentul insuficient al hipotiroidismului este asociat cu rezultate mai proaste în spital”, a spus autorul studiului, profesorul Matthew Ettleson de la Universitatea din Chicago. Autorii recomandă medicilor care tratează pacienți cu hipotiroidism să ajusteze terapia înainte de internare, atunci când este necesar, pentru toate internările planificate.
sursa: News Medical
Data actualizare: 29-04-2022 | creare: 29-04-2022 | Vizite: 506
Bibliografie
Suboptimal treatment of hypothyroidism linked to worse hospital outcomes, https://www.news-medical.net/news/20220426/Suboptimal-treatment-of-hypothyroidism-linked-to-worse-hospital-outcomes.aspx ©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
- Mecanismul de funcționare a unui medicament utilizat împotriva unei boli tropicale comune, descris de cercetători
- Apendicita acută necomplicată: tratamentul cu antibiotice, mai puțin eficient decât chirurgia
- Studiu: Un mamifer dezvoltat doar prin utilizarea celulelor stem a reușit să se dezvolte corect
- Cercetătorii americani raportează că au transplantat cu succes rinichii unui porc într-un om aflat în moarte cerebrală
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.- Caut medic encrinolog in Bucuresti: am diabet insipid si hipotiroidism
- La 10 ani am fost diagnosticata cu glanda hipotiroida...hipotiroidism
- Un sfat va rog!
- Hipotiroidism
- Hipotiroidism subclinic ?!
- Hipotiroidism probleme cu inima
- Hipotiroidismul si durerile de glezne
- Hipotiroidism si probleme cu vederea