Tratamentul tulburărilor tiroidiene ușoare în sarcină nu ar avea beneficii

©

Autor:

Tratamentul tulburărilor tiroidiene ușoare în sarcină nu ar avea beneficii
Un studiu desfășurat la nivel național în Statele Unite, condus pe o perioadă de zece ani, sugerează că tratamentul disfuncțiilor tiroidiene ușoare la femeile însărcinate nu îmbunătățește IQ-ul copilului și nu reduce numărul nașterilor înainte de termen sau al altor urmări negative.

Studiul condus în 15 unități medicale de stat nu a găsit beneficii în tratarea femeilor însărcinate, rezultatele fiind publicate în revista The New England Journal of Medicine.

Hipotiroidismul accentuat apărut în sarcină, în special tunci când nu este tratat, a fost mult timp asociat cu capacități intelectuale scăzute la copil, greutate mică la naștere, decesul fătului și travaliu prematur. În mod obișnuit, tratamentul constă în administrarea unui substituit sintetic ce stimulează tiroxina, hormonul tiroidian.

Un studiu din anul 1999 aridicat suspiciuni cu privire la apariția acestor probleme chiar și în cazul hpotiroidiilor ușoare. Ca urmare, femeile însărcinate au fost testate și au primit tratament pentru problemele hormonale subclinice. Studiul de față însă, a relevat că tratamentul nu a avut beneficii pentru copiii născuți de aceste mame. Nu s-au găsit dovezi că tratamentul ar îmbunătăți urmările sarcinii sau dezvoltarea neurologică sau comportamentală a copilului până la cinci ani.

Studiul a cuprins mai mult de 1.203 de femei însărcinate cu hipotiroidism subclinic sau hipotiroxinemie izolată, urmărite începând cu anul 2006. Jumătate dintre participante a primit levotiroxină - un substituit sintetic al hormonului tiroidian, iar cealaltă jumătate a primit placebo. Testele IQ ale copiilor și rezultatele altor teste nu au indicat diferențe în dezvoltarea copiilor mamelor care au primit medicamentul real și copiilor mamelor care au luat placebo.

În anul 2012, un studiu britanic - după urmărirea a 20.000 de femei însărcinate - a concluzionat că tratamentul tulburărilor tiroidiene ușoare la femeile însărcinate nu îmbunătățește funcțiile cognitive ale copiilor până la vârsta de trei ani.

Sursa: MedicalXpress

Data actualizare: 07-03-2017 | creare: 07-03-2017 | Vizite: 3431
Bibliografie
Multicenter study finds no benefit to treating mild thyroid dysfunction during pregnancy, link: https://medicalxpress.com/news/2017-03-benefit-mildly-thyroid-function-pregnancy.html
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Terapia cu levotiroxină și calitatea vieții la pacienții cu hipotiroidism
  • Viața cu hipotiroidism
  • Hipotiroidismul la femeile gravide se corelează cu risc de ADHD la copii
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum