la 10 ani am fost diagnosticata cu glanda hipotiroida...hipotiroidism

25-05-2008
fori
Nu este medic/terapeut
fori
Buna seara.Am 45 de ani, cind eram foarte mica, la 10 ani am fost diagnosticata cu glanda hipotiroida (Gusa) un timp am luat iodura de potasiu dar am renuntat demult.Nu ma deranjat niciodata inafara de raceli mai dese in git si dureri mai mari, acum de aproximativ 3 ani am foarte mari probleme de memorie, uit tot de la un minut la altu si uneori imi aduc aminte spontan unele lucruri fara sa ma gindesc la ele, cit de memorat ceva nu poate fi vorba.O fi din cauza glandei sau din cauza virstei?Ce sa fac?
7 comentarii
0
27-05-2008, ora 00:00
Mitzi
Nu este medic/terapeut
Mitzi
Stimata doamna, tratament cu iodura de potasiu am luat cind am fost diagnosticata cum hipertiroidie. Dupa citiva ani de tratament pentru hipertiroidie am fost diagnosticata cu hipotiroidie (ma ingrasam si cu aer) cind eram studenta si am primit ca tratament Eutyrox iar pentru memorie ( si eu am avut probleme) am luat lecitina. Problemele de memorie se datoreaza tot dereglarii functionarii tiroidei. Nu stiu daca e indicat pentru dumneavoastra tratamentul cu Eutyrox dar puteti lua lecitina sau sa va adresati unui medic endocrinolog. Va doresc multa sanatate.
0
27-05-2008, ora 00:00
fori
Nu este medic/terapeut
fori
Multumesc pentru sfat stimata doamna sau domnisoara, am luat atit Lecitina cit si spirulina si un supliment alimentar prescris de medicul de familie, dar nu ma ajutat, cit despre greutate fac eforturi mari sa nu depasesc8-10kg peste ce normala.Maninc foarte mult usturoi, in fiecare zi la fiecare masa.
0
13-08-2008, ora 00:00
garoafa
Nu este medic/terapeut
garoafa
Buna, am un copil care de la nastere se confrunta cu insomnie si cu toate tratamentele luate n-a scapat de ea.Acum are 21 de ani si a fost diagnosticat cuInsuficienta tiroidiana[tsh marit], are probleme de concentrare si memorie, are senzatia ca are ceva in gat si trebuie sa tuseasca si n-are aer.I-arecomandat Euthyrox25 opastila pe zi dar nu i s-a recomandat ecografie.Dati-mi un sfat ce ar trebui sa fac? Ce tratament ar fi nai bun?Ori reflexoterapia nu i-ar face bine?
0
13-04-2009, ora 19:28
dba
Nu este medic/terapeut
dba
buna ziua! Am probleme cu glanda tiroida de 7 ani, de atunci si pana acum am luat tratament, Jodid(la inceput) iar Euthyrox pana azi. De doua zile mi-am facut analizele de sange pe care le fac regulat de 7 ani incoace.
Va rog sa ma ajutati in legatura cu interpretarea analizelor:
FT4 6.79 - val. normale(9.00-20.00 pmol/l
TSH 35.16 - val. normale 0.25 microIU/ml-5.00 microIU/ml

Multumesc! Sanatate!
0
24-04-2009, ora 13:20
nae_mihhaela
Nu este medic/terapeut
nae_mihhaela
buna ziua.acum 12 ani am fost operata.hipertiroidism.mi sa scos doar jumatate din tiroida deoarece lobul stang nu a fost afectat.de 2 ani am inceput sa ma ingras e posibil ca restul sa fie hipotiroida?TSH e 2.56.oare e nevoie sa fie scoasa toata tiroida?tot de 2 ani fac crize de TPSV.AU LEGATURA UNA CU CEALALTA?am 33 ani.o zi buna
0
11-11-2010, ora 21:54
rus_ralu
Nu este medic/terapeut
rus_ralu
buna ziua. am 49 ani si am fost diagnosticata acum 1 an cu hipotiroidie cronica cu gusa nodulara si analiza de tsh mare(7, 78).urmez tratament cu eutirox dar fara rezultat.mentionez faprtul ca am mai folosit suplimentar crema de sanziene si ceaiuri.va rog daca se poate sa imi recomandati un tratament naturist sau medicamentos care sa ma ajute.de asemenea in ultimul timp imi simt gatul tot mai incarcat, inghit tot mai greu si am o stare cateodata depresiva.
doresc sa va mai intreb ce parere aveti despre tratamentul cu argila in tratarea hipotiroidiei.
pe langa acestea vreau sa spun ca am si un defect septal atrial si hipertensiune.
va multumesc
0
23-05-2011, ora 15:17
alexia83
Nu este medic/terapeut
alexia83
Buna ziua.am 27 ani si sufar de hipotiroidism din 2005, mai exact atunci am luat foarte mult in greutate, neavand niciodata probleme cu greutatea, aveam mereu aceeasi greutate 48 kg.nu am stiut cui sa ma adresez, nu am facut nimic in privinta asta.am inceput sa ma simt rau, imi cadea parul foarte tare, oboseam foarte repede, dar tot nu am facut nimic..In 2008 am facut primul pas, si atunci am aflat ca am hipotiroidism, si un nodul de 10 mm.Am luat eutirox 100mg si ma simteam foarte rau, palpitatii, ameteli ect.Am fost din nou la medic si mi-a zis sa iau eutirox de 50 mg.m-am simtit putin mai bine, dar nu am scazut deloc in greutate, din contra..aveam 65 kg.Am stat asa, am crezut ca asa trebuie sa fie, k e normal sa te simti asa...eram depresa, nervoasa, nu imi mai intra nimeni si nimic in voie, cel mai tare ma doare faptul ca am foarte multe kg in plus.dupa ce am nascut, m-am ingrasat si mai tare, actual am 70kg, iar nodulul s-a marit 20mm.si ma simt foarte rau..am incercat diete, activitate fizica, dar niciun rezultat, daca stiti vreun remediu va rog sa ma ajutati!MULTUMESC!
Adaugă un comentariu / răspuns

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • MIT: Usturoiul previne și vindecă răceala
  • MIT: Dacă ieși afară cu părul ud răcești
  • Răceală sau gripă?
  • Iată care este singurul supliment ce ar putea preveni răceala
  • Tratamentul tulburărilor tiroidiene ușoare în sarcină nu ar avea beneficii
  • Laptele de vacă interferă cu absorbția levotiroxinei
  • Alergie sau răceală?
  • Care este singurul supliment de care ai nevoie pentru răceală?
  • Răceală sau gripă? (Ghid simptome)
  •  
     
     
    Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
    Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.