Hipotiroidismul crește riscul de fistule după laringectomie

©

Autor:

Hipotiroidismul crește riscul de fistule după laringectomie
Cercetătorii din cadrul Universității din Michigan au descoperit o asociere între nivelul redus al hormonilor tiroidieni și complicațiile în ceea ce privește vindecarea după intervențiile chirurgicale din regiunea gâtului.
Studiul curent a analizat 182 pacienți cu carcinom cu celule scuamoase laringian tratați anterior cu radioterapie, dar care au avut nevoie și de o laringectomie, adică extirparea totală sau parțială a laringelui.

Rezultatele cercetării au fost publicate în Annals of Surgical Oncology.

Una dintre principalele complicații după o intervenție chirurgicală este fistula. Aproximativ 50% dintre pacienți se confruntă cu această complicație care poate duce la creșterea duratei de spitalizare și afecarea vorbirii și a înghițirii mai mult după intervenție.

Funcția tiroidiană este importantă, iar pacienții supuși radioterapiei în regiunea capului sau gâtului au un risc mai mare de scădere a funcției tiroidiene.

Rezultatele cercetării arată că pacienții cu funcție tiroidiană redusă au de 4 ori un risc mai mare de formare a fistulelor decât cei cu funcție tiroidiană normlă. Pe măsură ce hipotiroidismul avansează, la fel crește riscul de formare a fistulelor. Studii anterioare au arătat că tratarea cu hormoni tiroidieni a pacienților după intervenția chirurgicală duce de asemenea la reducerea fistulelor.

Sursa: Medical Xpress

Data actualizare: 07-07-2019 | creare: 09-03-2018 | Vizite: 2947
Bibliografie
Treating hypothyroidism to stop a stubborn surgical complication, link: https://medicalxpress.com/news/2018-03-hypothyroidism-stubborn-surgical-complication.html
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Terapia cu levotiroxină și calitatea vieții la pacienții cu hipotiroidism
  • Viața cu hipotiroidism
  • Hipotiroidismul la femeile gravide se corelează cu risc de ADHD la copii
  •