Un aport mai mare de proteine duce la o alimentație mai sănătoasă

©

Autor:

Un aport mai mare de proteine duce la o alimentație mai sănătoasă
Un nou studiu al cercetătorilor de la Rutgers School of Environmental and Biological Sciences arată că poate exista o corelație între creștere aportului de proteine și evitarea pierderii de masă corporală slabă, definită prin diferența dintre greutatea totală și greutatea țesutului adipos de la nivelul organismului.
Conform oamenilor de știință, analiza datelor incluse în studiu a relevat faptul că o creștere de numai două procente, mai exact de la 18% la 20%, a cantității de proteine consumate determină un impact major asupra calității alegerilor nutritive pe care o persoană le va face ulterior acestei schimbări.

Datele pe care a fost bazat studiul au provenit de la 200 de persoane cu vârste cuprinse între 24 și 75 de ani, cele care prezentau un IMC superior valorilor acceptate în raport cu vârsta fiind clasificate în supraponderale sau obeze, urmând să li se urmărească evoluția greutății corporale după urmarea unei diete ce a presupus un deficit caloric zilnic de 500 de calorii. Sue Shapses, profesor de științe nutriționale și autor principal al studiului, afirmă că rezultatele studiului au demonstrat o asociere automată între aportul proteic ușor crescut în cadrul dietei și o creștere a aportului de legume verzi. În plus, aceasta menționează că, odată cu obținerea unei calități superioare a dietei, persoanele care au participat la studiu au înregistrat și o scădere marcată a dorinței de a consuma cereale rafinate și zahăr. Astfel, aceștia au putut scădea în greutate prin arderea depozitelor de grăsime, aspect care a sugerat o reducere a pierderii de masă corporală slabă.

Cu toate acestea, specialiștii menționează faptul că anumite regimuri de slăbire propun restricții alimentare prin care este redus aportul de alimente ce conțin micronutrienți precum fierul sau zincul, prin urmare aceștia sugerând ca alimentele ce pot îngrășa să fie evitate fără ca organismul să fie privat de nutrienți care îi potențează sănătatea. Anna Ogilvie, autor al studiului și doctorand în cadrul Departamentului de Științe Nutriționale de la Universitatea Rutgers, afirmă că impactul pe care proteinele dietetice îl au asupra calității dietei, în tot ansamblul ei, nu a fost examinat anterior, sugerând că importanța studiului este dată de calitatea slabă a dietelor pe care majoritatea persoanelor din Statele Unite ale Americii le urmează, în ciuda faptului că programele de slăbire bazate pe un aport crescut de proteine sunt foarte populare.

sursa: Science Daily
foto: Rutgers News

Data actualizare: 07-07-2022 | creare: 07-07-2022 | Vizite: 324
Bibliografie
Higher protein intake while dieting leads to healthier eating, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2022/06/220627141426.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Tipare diferite de creștere la sugari în funcție de tipul de proteine consumate
  • Câteva idei de mic dejun bogat în proteine
  • O nouă sursă durabilă de hrană: insectele
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum