Un medicament testat pe șoareci ar putea oferi protecție împotriva declinului cognitiv

©

Autor:

Un medicament testat pe șoareci ar putea oferi protecție împotriva declinului cognitiv
Un medicament candidat antiinflamator, cunoscut sub numele de 3,6‘-ditiopomalidomidă (DP), conceput de cercetătorii de la Institutul Naţional pentru Îmbătrânire din SUA, a protejat şoarecii de laborator împotriva declinului cognitiv prin reducerea inflamaţiei creierului. Rezultatele studiului oferă noi dovezi că inflamația creierului, care apare cu decenii înainte ca simptomele Alzheimer să fie vizibile, este o cale neuropatologică cheie de interes în eforturile de a găsi tratamente potențiale pentru Alzheimer.
Pentru a investiga dacă inflamația creierului a fost direct implicată în pierderea cognitivă, cercetătorii au folosit un model de șoarece special conceput pentru a produce de până la cinci ori nivelurile normale ale plăcilor de beta-amiloid, un semn distinctiv al bolii Alzheimer, despre care se crede că au o contribuție majoră la un răspuns inflamator distructiv în creier.

După patru luni de tratament cu DP, șoarecii au prezentat o inflamație redusă a creierului și moartea neuronilor și au avut mai multe conexiuni neuronale în zonele creierului responsabile de memorie și atenție. Șoarecii tratați cu DP au arătat, de asemenea, îmbunătățiri în sarcinile comportamentale de laborator care testează memoria spațială și de lucru, precum și comportamentele de anxietate și funcția motrică, rezultate pe care cercetătorii le consideră protectoare împotriva deficiențelor cognitive.

Studiile viitoare se vor concentra pe cerințele fundamentale pe care 3,6’-DP ar trebui să le îndeplinească pentru a fi considerat un potențial medicament folosit pe oameni. Studiile recente demonstrează că 3,6‘-DP nu are genotoxicitate, după cum a fost evaluat prin testul de aberație cromozomială in vitro și testul mutației bacteriene inverse (AMES) și că pare sigur în celulele cardiace. Cu toate acestea, studiile extinse de toxicitate și toxicocinetică, în conformitate cu liniile directoare ale FDA, sunt esențiale pentru a evalua potențialul translațional al 3,6‘-DP la om.

sursa: News Medical

Data actualizare: 04-03-2022 | creare: 04-03-2022 | Vizite: 280
Bibliografie
Novel drug candidate protects lab mice against cognitive decline by reducing brain inflammation, link: https://www.news-medical.net/news/20220302/Novel-drug-candidate-protects-lab-mice-against-cognitive-decline-by-reducing-brain-inflammation.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Vârstnicii cu o viziune mai optimistă au o memorie și o funcție cognitivă mai bună
  • Fluctuațiile LDL-colesterolului au fost asociate cu reducerea funcțiilor cognitive
  • Vă doriți un creier în formă? Faceți voluntariat!
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum