Utilizarea problematică a telefoanelor din timpul pandemiei: care sunt consecințele și cum poate fi stopată?

©

Autor:

Utilizarea problematică a telefoanelor din timpul pandemiei: care sunt consecințele și cum poate fi stopată?
Utilizarea problematică a smartphone-urilor în timpul pandemiei COVID-19 poate afecta sentimentul de control și poate determina gândirea repetitivă și teama de a rata anumite informații, experiențe sau evenimente care pot îmbunătății calitatea vieții, sugerează un nou studiu. Cercetătorii propun posibile căi de reducere a severității unei astfel de utilizări.
Odată cu amplificarea pandemiei COVID-19, utilizarea smartphone-urilor a crescut semnificativ. În timp ce smartphone-urile pot îmbunătăți rutinele zilnice și conexiunea socială, utilizarea acestor dispozitive poate deveni problematică și poate afecta negativ relațiile, munca și sănătatea mentală sau fizică. O mai bună înțelegere a factorilor care pot contribui la utilizarea problematică a smartphone-urilor ar putea ajuta la informarea eforturilor de prevenire și gestionare a unui astfel de comportament.

Pentru a oferi noi perspective, cercetătorii au efectuat un sondaj online în perioada aprilie-mai la care au participat peste 500 utilizatori de smartphone-uri cu vârsta de minimum 18 ani din Germania. Sondajul a inclus întrebări pentru a evalua utilizarea auto-raportată a smartphone-ului, precum și sentimentul de control, teama de a pierde (FOMO) și gândirea negativă repetitivă, trei factori despre care cercetătorii au presupus că ar putea contribui la utilizarea problematică a smartphone-urilor, în special în timpul pandemiei de COVID-19.

Analiza statistică a rezultatelor sondajului a constatat că sentimentul scăzut de control, teama de a pierde și gândirea negativă repetitivă au fost, într-adevăr, toate asociate cu o severitate mai mare a utilizării problematice a smartphone-urilor. Deși constatările nu dovedesc cauzalitatea, analiza statistică a sugerat, de asemenea, posibile interacțiuni între cei patru factori.

Pe baza constatărilor actuale și a studiilor anterioare, cercetătorii propun că activitatea fizică și practicile de mindfulness ar putea ajuta la reducerea utilizării problematice a smartphone-urilor.

sursa: News Medical

Data actualizare: 27-12-2021 | creare: 27-12-2021 | Vizite: 233
Bibliografie
Researchers explore problematic smartphone use during COVID-19 pandemic, link: https://www.news-medical.net/news/20211222/Researchers-explore-problematic-smartphone-use-during-COVID-19-pandemic.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cum sunt afectați copiii de dependența de smartphone a părinților?
  • Exces în folosirea telefonului - când să ne îngrijorăm?
  • Simpla prezență a smartphone-ului în preajma noastră poate reduce capacitatea cognitivă
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum