Vaccinul ROR ar putea oferi protecție împotriva COVID-19

©

Autor:

Vaccinul ROR ar putea oferi protecție împotriva COVID-19
Un nou studiu întărește teoria potrivt căreia vaccinul ROR (rujeolic-rubolic-urlian) ar oferi protecție împotriva COVID-19. Rezultatele arată că nivelele anticorpilor IgG împotriva virusului oreionului (urlian) se corelează invers proporțional cu severitatea infecției cu SARS-CoV-2 la pacienții recuperați în urma COVID-19, care au primit anterior vaccinul ROR. Ele ar putea explica motivul pentru care, la copii, se înregistrează o rată mai mică a cazurilor, precum și a deceselor. Majoritatea copiilor primesc primul vaccin ROR la 12-15 luni iar pe al doilea, la 4-6 ani.
Studiul a fost publicat în revista mBio a Societății Americane de Microbiologie.

Studiul a inclus 80 de persoane cu vârste sub 42 de ani, care au primit anterior vaccinul ROR. Cercetătorii au împărțit participanții în două grupuri. Primul grup era format din 50 de indivizi născuți în America, care au efectuat vaccinul ROR și astfel, aveau anticorpi în sânge în urma vaccinării. Al doilea grup era compus din 30 de participanți care nu au primit vaccinul ROR dar aveau anticorpi din alte surse, inclusiv în urma trecerii prin rubeolă, rujeolă sau oreion. La primul grup, care a efectuat vaccinul ROR, rezultatele au arătat o legătură invers proporțională între titrul de anticorpi împotriva virusului urlian și severitatea infecției cu SARS-CoV-2. La al doilea grup, nu s-au observat corelații importante între titrul de anticorpi împotriva virusului urlian și severitatea COVID-19. De asemenea, la primul grup nu au fost identificată o asociere semnificativă între titrul de anticorpi împotriva virusului urlian și vârsta participanților. La niciunul dintre grupuri nu a existat o corelație relevantă între severitatea infecției cu noul coronavirus și titrurile de anticorpi împotriva virusului rujeolic sau rubeolic.

În primul grup, s-au descoperit titruri de anticorpi împotriva virusului urlian de 134 până la 300 AU/ml doar la cei care erau imuni sau asimptomatici. Toți cei cu simptome ușoare de COVID-19 aveau titruri sub 134 AU/ml. Toți participanții cu simptome moderate aveau titruri sub 75 AU/ml iar cei care au fost spitalizați, necesitând oxigenoterapie, aveau titruri sub 32 AU/ml.

Studiul este primul care a evaluat relația dintre vaccinul ROR și COVID-19. Vaccinul ROR este considerat a fi sigur, cu foarte puține efecte adverse. Seropozitivitatea maximă poate fi obținută prin efectuarea ambelor vaccinuri ROR, la cel puțin 28 de zile diferență unul față de celălalt. Având în vedere studiul, cercetătorii susțin că ar fi ințeleaptă vaccinarea persoanelor peste 40 de ani, indiferent dacă au sau nu titruri mari ale anticorpilor împotriva virusurilor rujeolic, rubeolic, urlian.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 26-11-2020 | creare: 26-11-2020 | Vizite: 696
Bibliografie
MMR vaccine could protect against COVID-19, study shows: https://www.sciencedaily.com/releases/2020/11/201120091157.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • O a treia doză de vaccin ROR ar putea fi necesară în cazul unei epidemii de oreion
  • S-au descoperit noi beneficii ale vaccinului antirujeolic
  • Vaccinul ROR reduce utilizarea tratamentelor cu antibiotice la copii (studiu norvegian)
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum