Viaskin Peanut - plasturele care tratează alergia la arahide

©

Autor:

Viaskin Peanut - plasturele care tratează alergia la arahide
Conform Academiei Americane de Alergologie, Astm și Imunologie, cele mai comune alergii în rândul copiilor sunt la arahide, putând avea efecte letale, însă un plasture ar putea reprezenta soluția la această problemă.

Plasturele denumit Viaskin Peanut a fost dezvoltat de compania biofarmaceutică DBV Technologies, și se aplică pe braț sau în zona omoplaților. Treptat, eliberează cantități reduse de proteine de arahide prin piele, epicutanat, făcând ca utilizatorul să dezvolte toleranță față de acestea.

Dispozitivul a fost testat până în prezent pe un grup de 74 pacienți cu alergie la arahide, cu vârste cuprinse între 4 și 25 de ani. Fiecare participant a beneficiat fie de o doză mare de proteine - 250 mg, o doză redusă de 100 mg sau tratament placebo, prin intermediul plasturelui. Aceștia au fost solicitați să schimbe zilnic plasturele, pe durata perioadei de studiu (1 an).

S-a observat că 48% dintre participanții care au beneficiat de doze ridicate de proteine și 46% dintre cei care au beneficiat de doze mai reduse au prezentat capacitatea de a ingera de cel puțin 10 ori mai multe proteine de arahide decât la intrarea în studiu, fără apariția reacțiilor alergice, în special copiii de 4-11 ani. În cazul grupului de control, scorul a fost de 12%.

Studiul continuă, urmând ca participanții să beneficieze de doze mai mari de proteine de arahide prin intermediul plasturelui.

Rezultatele curente ale cercetării au fost publicate în Journal of Allergy and Clinical Immunology.

Sursa: New Atlas

Data actualizare: 26-01-2020 | creare: 27-10-2016 | Vizite: 1111
Bibliografie
Peanut patch" may save some lives, link: https://newatlas.com/viaskin-peanut-allergy-skin-patch/46145/
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Un nou pas spre crearea unui medicament pentru tratarea rapidă și completă a alergiilor
  • Introducerea precoce a produselor alergene în alimentația copilului poate reduce riscul de sensibilizare
  • Risc de alergii mai mic la copiii care își ronțăie unghiile sau sug degetul
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum