Autism ????

16-01-2018
hic
Nu este medic/terapeut
hic
Buna ziua.Am un baiat de 2 ani si doua luni.Nu vorbeste niciun cuvant doar spune eeeeeee.In rest intelege tot executa comenzi daca ii spun. Se joaca normal cu fratele lui mai mare (9 ani).Reactioneaza daca il strig pe nume in sensul ca vine la mine s-au merge acolo unde il trimit.Inca nu stie culorile si nici numerele pana la 5.Baiatul meu mananca normal cu lingura in schimb nu se cere pe olita si face tot in scutec.Inca este alaptat la san.Acum invata sa se imbrace singur adica are tentative.De incaltat se stie incalta singur. Am fost la un doctor NPI pediatru recent si i-a dat ulei de peste ptr al stimula sa vorbeasca.Este ok?Are rezultate consumul de ulei de peste?I-a fost prescris 3*2.5ml.Nu este prea mult avand in vedere ca in prospectul medicamentului scrie maxim 5 ml pe zi la un copil? Avand in vedere simptomele descrise mai sus ce poate sa fie?????Sa fie autism???Mentionez ca pe al 1 an si 3 luni a spus la un moment dat mamamamam dar de atunci nu mai vb nimic.S-a nascut prematur cu 4 saptamani, Va rog astept un raspuns!!!
3 comentarii
0
16-01-2018, ora 15:58
Dr. Eugenia Vitan
Pediatrie, Alba-Iulia
Dr. Eugenia Vitan
Buna ziua
Nu se pune problema de autism, din ceea ce descrieti, dar este posibil ca demararea articularii cuvintelor sa fie intarziata si mai inceata.Trebuie sa fie antrenat de catre cei din jur in pronuntarea cuvintelor in cadrul jocului si, daca nu sesizati progresul in 5-6 luni, adresati-va unui neuropsihiatru de copii. Succes !
0
18-01-2018, ora 11:36
hic
Nu este medic/terapeut
hic
Multumesc frumos de raspuns doamna doctor Eugenia Vitan.Noi de 5-6 luni deja am observat ca nu vorbeste sa mai asteptam? Acel ulei de peste pe care il bea acum il va ajuta?Ca nu observam dupa o saptamana de tratament nici o imbunatatire!
0
18-01-2018, ora 16:32
Dr. Eugenia Vitan
Pediatrie, Alba-Iulia
Dr. Eugenia Vitan
Buna ziua

Nu cred ca va face minuni uleiul de peste, dar cu medicul neuropsihiatru puteti stabili un program terapeutic particularizat pt copilul Dvs. care sa dea rezultate. Succes !
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: