Creierul bebelușilor bilingvi prezintă o activitate crescută în zonele funcțiilor executive
Autor: Airinei Camelia

Studiul ce prezintă aceste dovezi s-a desfășurat la Institutul pentru Învățare și Științe Neurologice al Universității Washington și a fost publicat in ediția online a revistei Developmental Science.
„Chiar înainte de a începe să vorbească, copiii crescuți în cămine bilingve deja exersează sarcini legate de funcțiile executive, ceea ce sugerează că biligvismul modelează nu doar dezvoltarea limbajului, ci și dezvoltarea cognitivă în general”, afirmă cercetătoarea Naja Ferjan Ramírez.
În plus, creierul bebelușilor din familii bilingve este mai receptiv la învățarea unor noi sunete, față de creierul bebelușilor crescuți în familii monolingve. „La bebelușii monolingvi s-a observat o îngustare a percepției sunetelor la vârsta de 11 luni, adică nu mai diferențiază atât de bine sunetele unei limbi străine cum o făceau la vârsta de 6 luni. În schimb, bebelușii care au crescut ascultând două limbi par a rămâne mai mult timp deschiși la sunetele unui nou idiom”, spune co-autoarea studiului, Patricia Kuhl.
Sursa: MedicalXpress
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
- Autism sau intarziere de vorbire la un copil de 2 ani?
- Ingrijorare autism sau alte probleme la copil de 2 ani si jumatate
- Fetita de 4 ani cu intirziare in dezvoltarea vorbiri si in dezvoltarea limbajului
- Are 3 ani si 3 luni si nu vb
- Nu rosteste consoana R
- Baietelul meu are 3 ani si 7 luni nu vorbeste
- Cand incep copii sa vorbeasca
- Autism ????
- Despre mers si vorbit la bebelus