Ce beneficii are repetarea cuvintelor pentru bebeluși?

©

Autor: Redacția ROmedic

Ce beneficii are repetarea cuvintelor pentru bebeluși?

Repetarea cuvintelor de către părinți către bebeluși se pare că are efecte pe termen lung pentru achiziția limbajului. Aceasta este concluzia unui studiu realizat de cercetători de la Universitatea din Maryland și Universitatea Harvard, publicat în Journal of Child Language.

Dacă multe dintre cercetările desfășurate până acum au pus accent pe importanța comunicării părinților cu bebelușii, acest studiu arată că de fapt contează nu doar cantitatea de cuvinte adresate micuților, ci mai ales modul în care părinții le vorbesc.

Cercetătorii au monitorizat dialogul mamelor cu bebelușii de 7 luni și au evaluat abilitatea copiilor de a înțelege limbajul la 7 luni și ulterior vocabularul copiilor la 2 ani.

Copiii cu vocabularul cel mai dezvoltat la 2 ani s-a observat că se diferențiau de ceilalți prin două aspecte: părinții le repetaseră cuvinte mult mai des și avuseseră parte de mai multă comunicare în primele luni decât ceilalți copii, ceea ce i-a ajutat să înțeleagă mult mai bine limbajul.

Autorii studiului consideră că rezultatele sugerează rolul important pe care părinții îl au în achiziția limbajului de către copiii lor. Repetarea cuvintelor și nu doar vorbitul mult cu bebelușii poate avea efecte benefice pentru dezvoltarea limbajului în jurul vârstei de 2 ani.


Sursa: Medical Xpress


Data actualizare: 20-06-2019 | creare: 16-09-2015 | Vizite: 2261
Bibliografie
Research demonstrates benefits of word repetition to infants, link: https://medicalxpress.com/news/2015-09-benefits-word-repetition-infants.html
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Care sunt semnele dificultăților de învățare la copil?
  • Creierul bebelușilor bilingvi prezintă o activitate crescută în zonele funcțiilor executive
  • Muzica îmbunătățește abilitățile lingvistice ale bebelușului
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum