Nervi la stomac

28-08-2020
antipa
Nu este medic/terapeut
antipa
Buna. De aproximativ 10 ani urmez un tratament anti depresiv, care pana acum mi-a ținut stările de agitație, depresie, anxietate sub control, cu mici "scăpări" când aveam anumite probleme mai grave. Țin sa precizez ca am și gastrita și probleme cu, colonul. De ceva timp, tratamentul își face efect din ce in ce mai puțin, dându-mi doar stări de somnolenta. Zilnic ma doare foarte tare stomacul, iar de acolo se declanșează acei "nervi pe sistem nervos " de care nu pot scapa. Țin sa Menționez, ca înainte aceste stări îmi apăreau dacă aveam o problema, sau eram foarte stresata, dar de ceva timp apar fără motiv. Intr-un timp am încercat sa intrerup și tratamentul dar am agravat situația. Ce este de făcut ? Am 54 ani, și tot ce îmi doresc este sa țin aceasta "boala" fără remediu sub control.. va mulțumesc
5 comentarii
0
28-08-2020, ora 22:57
Cristi1999
Nu este medic/terapeut
Cristi1999
Coaxil este cel mai bun calmant pentru problemele nervoase cu somatizare gastrointestinala
Discuta cu un psihiatru despre coaxil
1
29-08-2020, ora 11:40
Psiholog Pătraşcu Roxana
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pătraşcu Roxana
Bună ziua,

Ințeleg că vă este foarte greu cu aceste simptome anxioas-depresive pe care le aveți de ani de zile şi că vă afecteză calitatea vieţii.
Referitor la medicaţie, trebuie să ţineţi constant legătura cu medicul psihiatru care vă prescrie schema de tratament. Acesta trebuie să vă moniorizeze starea psihică şi ȋn funcţie de rezultate să vă ajusteze dozele ori să vă schimbe schema de tratament.

Pentru tratarea problemelor anxios-depresive, alaturi de medicatie, sunt foarte eficiente şi ședințele de psihoterapie cognitiv-comporamentală. În cadul acestor ședințe veți învăța cum să vă relaxați prin diferite tehnici validate ștințific, veți învăța cum să respirați corect (diafragmatic) și să vă reglați ritmul cardiac, veți obține o reducere hiperactivării neurofiziologice (reducerea durerilor intense de stomac), tratarea simptomelor fiziologice, inducerea stării de clam, un somn ma bun, creșterea productivității și a energiei, dobândirea sentimentului de încredere în sine și de siguranță în situațiile pe care le evitați sau pe care le suportați cu dificultate.
De asemenea, veți aplica tehnici pentru modificarea funcționării atenției și a modului de gândire (identificarea, contracararea, costrucția de alternative raționale, decatastrofarea etc.).

Sănătate şi o zi bună!
0
29-08-2020, ora 12:00
antipa
Nu este medic/terapeut
antipa
Va mulțumesc foarte mult pentru răspuns. Uneori am senzația ca sunt un fel de "cobai". Domnul doctor mi-a schimbat tratamentul de "n" ori.. totul pornește de la stomac, iar in Terapii mi-e greu sa cred ca acestea ma vor ajuta..
1
29-08-2020, ora 15:36
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Tratamentul nu rezolvă cauzele care stau la baza tulburării, rezolva simptomele prezente, e nevoie de psihoterapie pentru a va schimba modul de gândire depresiv, modul de percepție și să câștigați competențe in a gestiona situațiile întâlnite. Pot fi și factori care mențin tulburarea, de aceea aveti probleme de ani de zile. Aceștia se pot depista prin evaluare psihologică și apoi prin psihoterapie se poate acționa până la diminuarea sau dispariția acestora. Ca terapia să funcționeze e nevoie să aveți încredere în dumneavoastra și în terapeut si să urmați un program de intervenție personalizat. Pornind cu neîncredere nu faceți decât să vă blocați resursele și să vă limitați posibilitățile de rezolvare.
0
30-08-2020, ora 11:24
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Buna ziua,

V-ati gandit vreodata ca de fapt aceasta ”boala” este efectul unor situatii si nu cauza lor? Ca ea vine sa va indice ca exista ceva in viata dumneavoastra ce nu puteti ”digera”?

Spre exemplu: exista in popor expresia: ”mi se face greață când aud asta...” Adică trupul trăiește, simte, ceea ce de fapt este o stare psihică pe care nu o poate accepta/gestiona. E ca si cum dumneavoastra luati medicamente pentru greață, dar rămâneți să ”ascultați” ce vi se spune...

Este interesant ca desi spuneti ca in acesti 10 ani ati incercat o multime de tratamente medicamentoase, fara mare succes, asteptarea dumneavoastra este tot catre un medicament minune care sa rezolve ”boala”.

Repetati acelasi lucru asteptand ca rezultatul sa fie diferit.
Poate ca a venit timpul sa schimbati abordarea, in speranta ca si rezultatul va fi diferit.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cum acționează antidepresivele?
  • Antidepresivele pot fi luate în sarcină?
  • Antidepresivele ar putea agrava tinitusul (țiuitul în urechi)
  • Efectele pe termen lung ale antidepresivelor
  • Efectele consumului cronic de antidepresive
  • Un cunoscut medicament antidepresiv poate provoca rearanjarea structurală a creierului
  • Noi informații cu privire la efectele antidepresivelor
  •