Operatie nereusita. Ce pot face? | Forumul Medical ROmedic

Operatie nereusita. Ce pot face?

12-12-2021
dudu123
Nu este medic/terapeut
dudu123
Buna ziua,
Am 51 de ani si acum doua luni am fost operat de apendicita cu plastron apendicular. Dupa operatie am avut de a doua zi dureri in zona cecului si parca simteam firele. Am fost trimis acasa si din a 3-a zi sau a 4-a post operatie am inceput sa am dureri la plaga si imi curgea un lichid serohematic din plaga. Am fost la chirurgul care m-a operat si acuzam aceleasi dureri in fosa iliaca dreapta si ombilical pe linga durerile din plaga. A spus ca m-am infectat si a scos doua fire, m-a trimis acasa sa ma pansez singur. O luna de zile am avut plaga deschisa pe 3 cm, incizia fiind de 10 cm. Am avut scurgeri din plaga, un lichid serohematic dureri la plaga dar si dureri abdominale pe tot abdomenul, in puncte. Aceste dureri vin din profunzime cumva, dureaza citeva secunde, sunt intense, apar mai ales cind maninc sau dupa masa dar si din senin. Sunt mai ales periombilical dar si subombilical, in fosa iliaca stanga sau chiar dreapta. Treptat plaga deschisa s-a inchis si s-a vindecat. Dupa o luna. Nu mai am dureri la plaga, dar de o luna am constatat ca s-a retras plaga in abdomen si am continuat sa am dureri abdominale intense pe tot abdomenul, in puncte, durind secunde si apoi disparind. Am fost la control de multe ori la chirurgul care m-a operat. II spuneam mereu de aceste dureri si el ma palpa zicea ca nu e nimic, incerca sa vada daca am eventratie sau abcese ceea ce nu am si ma linistea. De vreo trei saptamini am inceput sa am o distensie masiva a abdomenului si o senzatie ca imi plesneste burta, ca am un cimpoi in burta care sta sa explodeze. Am fost din nou la el si mi-a zis ca nu am nimic. Eu sunt de profesiune doctor si vazind ca ma doare si se umfla burta am facut un CT de abdomen si care a aratat ANSE INTESTINALE ADERENTE LA PERETELE ABDOMINAL IN ZONA INCIZIEI. Uitindu-ma pe acest CT abdominal am constatat ca ansele intestinale sunt prinse in fire de peretele abdominal. Inainte de CT am fost la acest chirurg si i-am spus ca ma doare si ca suspicionez ca retractia pielii la burta, la incizie, poate avea un corespondent in interior si a zis ca nu am nimic si sa vin la control peste 6 luni, nu e nici o indicatie sa facem CT de abdomen pe care eu il solicitam. A spus ca daca am sindrom aderential nu e bine sa se opereze decit atunci cind fac ocluzie intestinala altfel voi face din nou aderente si voi face ocluzie intestinala. Apoi eu am insistat, mi-am dat singur trimitere la CT si am gasit ca am ansele cusute la abdomen, motiv pentru care ma doare si am burta umflata ca un cimpoi.
Durerile mele nu se amelioreaza si m-am dus la alt chirurg la privat. Acesta nici nu se uita pe CT care i l-am adus, doar pe rezultat. Incepe sa-mi zica ca trebuie neaparat sa fac o colonoscopie... Ca am 51 de ani si e obligatoriu la virsta asta... Imi zice ca sunt prea gras, de aceea am aceste dureri si burta umflata, simt de parca am o minge in burta, si imi zice sa fac operatie bariatrica... Imi zice ca am sindrom aderential si ca nu se opereaza decit daca fac ocluzie intestinala, la fel ca si celalalt. Bun, atunci ce pot eu sa fac, am ansele cusute la abdomen si ma doare, astept sa vina ocluzia? Imi zice sa nu ma mai duc la alti chirurgi ca daca ma operez din nou voi face sigur aderente din nou si apoi ocluzie intestinala. Si atunci eu ce sa fac sa stau cu durerile astea toata viata? Imi zice ca e perfect normal sa te doara dupa doua luni de la operatie. Dar sa imi coasa ansele la perete este normal? Dar de la operatie bariatrica nu fac aderente? Am 110 kg si sunt 1, 83 m. Din cauza distensiei abdominale si a durerilor nu mai pot functiona si nu pot merge. II spun si-mi raspunde ca din cauza ca am avut COVID acum un an...

Concluzie: Stie cineva ce e mai bine de facut? Sa ma duc la alt chirurg? Stie cineva pe un chirurg care s-ar baga la o astfel de complicatie penibila( anse cusute la perete). Sa stau asa toata viata? Daca am noroc si nimeresc la unul care nu-mi mai face aderente? Eu zic ca nu mai am nimic de pierdut, daca nu imi scoate cineva firele si ansele aderente la perete eu nu mai am viata, ma doare, nu pot sa maninc normal ca am dureri, nu pot sa ma aplec, merg tinindu-ma de burta umflata. Unde pot sa gasec un chirug care vrea sa ma ajute? Multumesc.
2 comentarii
0
13-12-2021, ora 08:31
Dr. Adrian Platon
Chirurgie generala, Bucuresti
Dr. Adrian Platon
Buna ziua, Domnule Doctor.
Nu cred ca ansele intestinale sunt prinse in fire de peretele abdominal. Cel mai probabil e un proces aderential postoperator mai intens.
Daca aveti tranzit intestinal normal si nu sunt greturi, varsaturi, poate fi temporizata o eventuala interventie chirurgicala.
0
16-01-2022, ora 11:30
dudu123
Nu este medic/terapeut
dudu123
Buna ziua,
M-am operat din nou pentru ca simptomele descrise de mine in prima postare (din 12.12.2021), au continuat si nu mai functionam normal. Ma durea burta daca mergeam la servici, daca stateam in picioare si daca mincam dar am observat ca ma durea mai putin daca nu mincam sau daca stateam in pat.
Medicii care m-au operat au zis ca au mai avut cazuri ca mine, au intrat intii laparoscopic sa vada ce era acolo. M-au rugat sa cumpar un Medicament : Hyalobarrier Gel care costa cam 680 RON. Nu l-am gasit pe nicaieri in farmacii, este fabricat in Italia parca.

L-am gasit pe OLX la cineva care a cumparat si nu a mai avut nevoie. Doamna care l-a vindut a fost foarte draguta, l-a pus la curier imediat si a ajuns la timp. Vine in doua feluri Hyalobarrier Gel Endo ptr ginecologie sau operatii laparoscopice si #Hyalobarrier Gel pentru operatii deschise. Se foloseste mai mult in gineco ptr aderente pelvine sau sinechii uterine.

Asa ca am avut noroc de acesti medici si ca am gasit medicamentul, m-am operat acum 9 zile si ma simt mult mai bine, mentionez ca inainte de prima operatie, acum 3 luni, simteam ca imi plesneste burta, ca imi explodeaza burta. Sper sa nu mai reapara aceasta senzatie si sa ma simt bine si in viitor. Riscul de a reface aceste aderente care medicii au zis ca le-am avut e mare dar am inteles ca in primele 7 zile se pot reface apoi riscul scade.

Concluzie: Am avut sindrom aderential dupa o operatie de apendicita, m-am operat la 3 luni desi unii medici opinau sa nu ma operez deoarece pot face si mai multe aderente, medicii care m-au operat au facut-o laparoscopic si au folosit Hyalobarrier Gel Endo ca sa reduca cit mai mult posibil riscul de reaparitie a aderentelor. Acum ma simt mai bine la 9 zile postoperator.

----------*

(*modificat de admin)
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Senzație de greutate și durere în picioare? Din anul 1997 suntem în România și tratăm varice fără operație și fără internare. La Varicoline, beneficiați de servicii medicale la cele mai înalte standarde, efectuate de profesioniști cu o rată de succes între 93-97%! Detalii aici
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: