10 aplicații pentru smartphone pentru migrenă

©

Autor:

10 aplicații pentru smartphone pentru migrenă

Dacă vă confruntați adesea cu migrene severe, am pregătit o listă cu aplicații pentru smartphone care vă vor ajuta să le combateți. Lista a fost realizată pe baza părerilor utilizatorilor, popularității și eficienței în furnizarea de suport.

Migrenele sunt afecțiuni neurologice complexe care cuprind o serie de simptome:

 • durere acută de cap;
 • perturbarea vederii;
 • sensibilitate la lumină, mirosuri și sunete;
 • grețuri și vărsături.


Migrenele sunt frecvent întâlnite în intervalul de vârstă 25-55 de ani și aproximativ 90% dintre cei care suferă de migrenă prezintă un istoric familial al afecțiunii.

În timp ce cauzele migrenelor nu sunt înțelese în totalitate, transformările pe care le produc în corpul celor afectați sunt resimțite profund. Se pare că modificările temporare de la nivelul nervilor, vaselor de sânge sau substanțelor chimice din creier joacă un rol important. Factorii care pot declanșa o migrenă variază de la schimbări hormonale, până la alimente, băuturi sau stres, inclusiv modificări ale mediului înconjurător și medicamente.

Aplicațiile pentru migrene își dovedesc utilitatea prin faptul că identifică factorii declanșatori, astfel încât cel afectat va ști ce trebuie să evite. Mai mult decât atât, unele aplicații pot avea efecte și asupra ameliorării durerii. În continuare, vă prezentăm topul 10 al celor mai bune aplicații pentru migrene.

 

Migraine Buddy

Accesibilă atât pe iphone, cât și pe Android, aplicația reprezintă un jurnal care permite notarea tuturor caracteristicilor migrenei care vă afectează (durată, frecvență, durerea locală, intensitate, simptome, medicamente).
O criză poate fi înregistrată accesând pictograma îngroșată din ecranul principal. Aplicația, realizată de specialiști și neurologi, poate stoca, de asemenea, semnele dinainte de criză, simptomele, metodele de calmare, cum au fost afectate sarcinile zilnice, precum și o hartă a capului pentru a selecta cu exactitate zona durerii. Astfel, aplicația va înregistra perioadele în care utilizatorului a fost afectat, sau nu, de migrenă.
Însemnările făcute vor putea fi accesate oricând din secțiunea Înregistrări, fiind marcate în calendar. Rapoartele din ecranul principal oferă informații despre migrene și factori care ar putea fi utili pentru a identifica motivul debutului.

Ouchie

Ouchie este o platformă socială realizată cu scopul de a-i ajuta pe cei afectați să gestioneze durerea, fiind accesibilă în mod gratuit de pe Apple Store. Ouchie funcționează sub forma unui site de socializare, la fel ca Facebook sau Twitter.

Atunci când este afectat de migrenă, utilizatorul poate posta pe Ouchie intensitatea durerii sau tratamentele pe care le-a încercat. În acel moment, mesajul este direcționat către o comunitate în care oamenii au probleme asemănătoare, astfel încât pot împărtăși sfaturile lor pentru reducerea durerii.
Mai mult decât atât, pe măsură ce afecțiunea și tratamentul evoluează și persoana îi ajută pe ceilalți, deblochează mai multe niveluri. Totodată, ceilalți îi pot împărtăși din propria lor experiență pentru a o ajuta să controleze migrenele.

 

Blue Light Filter for Migraine - Eye Shield

Aplicația este disponibilă gratuit pentru Android și a fost concepută pentru a vă proteja ochii de lumină albastră. Expunerea prelungită la lumina albastră pe timpul nopții poate perturba ciclul normal de somn și ritmul circadian, cauzând astfel insomnie și migrene.
Creatorii aplicației au precizat faptul că fluxul de lumină albastră activează nervul trigemen, care este asociat cu migrenele. Concret, aplicația diminuează lumina ecranului și vă ajută să evitați efectele adverse ale fluxului de lumină albastră. Aplicația deține trei tipuri de filtre luminoase albastre, care pot fi utilizate în funcție de: intensitatea luminii din mediul înconjurător, optimizarea protecției ecranului pentru prevenirea durerilor de cap și particularizarea paletei de culori, de temperatură și a filtrelor RGB.

 

Migraine Coach

Aplicația a fost configurată sub forma unui jurnal personalizat, care avertizează și anticipează anumite obiceiuri care ar putea fi dăunătoare. Aplicația clarifică motivele migrenelor, furnizând, în baza unui suport științific, ajutorul pentru a înlocui obiceiurile care cauzează migrene, cu unele sănătoase.
Foarte important este faptul că aplicația vă avertizează atunci când riscul de migrenă este ridicat și vă oferă sfaturi educaționale și comportamentale pentru a reduce frecvența, durata și severitatea acesteia.
Toți factorii care pot declanșa sau vă pot proteja de migrenă sunt păstrați într-un raport. De asemenea, aplicația vă permite să urmăriți medicamentele și terapiile administrate, precum și eficiența lor, pentru a le putea împărtăși medicului.

 

Migraine Relief Hypnosis

Migraine Relief Hypnosis este disponibilă atât pentru Android, cât și pentru Iphone. Aceasta se diferențiază de celelalte aplicații prezentate până acum, prin faptul că furnizează sfaturi pentru relaxarea corpului, astfel încât utilizatorul să își poată calma durerile provocate de migrenă. Practic, aplicația permite accesarea unei sesiuni audio, care ascultată zilnic, reduce durerea și disconfortul într-un interval cuprins între 1 și 3 săptămâni.
Înregistrarea audio îmbină sfaturile unui hipnoterapeut cu sunete liniștitoare din natură și muzică de fundal, astfel încât să creeze o atmosferă relaxantă. Nivelul stimulatorului de hipnoză poate fi crescut pentru a induce undele cerebrale în starea optimă pentru sugestiile hipnotice.
Este important de știut că dacă utilizați aplicația înainte de culcare, aveți posibilitatea dezactivării funcției Awaken at End, pentru a putea avea parte de un somn odihnitor. De asemenea, înregistrarea poate fi reluată în timpul somnului și să continuați să ascultați sunetele de fundal după încheierea sesiunii.

 

Relax Lite

Aplicația Relax Lite poate fi descărcată gratuită în ambele variante (iPhone și Android) și are drept principal scop reducerea stresului prin exerciții de meditație și respirație. Prin acțiunile de îndepărtare a stresului se acționează implicit și asupra gestionării migrenei și durerilor de cap.
După instalarea aplicației utilizatorul poate alege o temă dintr-o serie de imagini calmante. Mai apoi, acesta este invitat prin intermediul unei interfețe să aleagă un tip de program pe care dorește să-l experimenteze, din cele 3 variante disponibile: Quick start (început rapid), Breathing (Respirație) sau Meditation (Meditație).
Relax Lite vine în întâmpinarea nevoilor persoanelor stresate, care sunt încercate adesea de migrene sau dureri de cap. Aplicația ajută utilizatorii să se concentreze asupra propriei stări de bine și să combată efectele negative ale stresului.

 

Symple

Symple oferă o soluție ușoară pentru a vă urmări parcursul medical, stocând tabele cu indici referitori la sănătatea dumeavostră. Aplicația care poate fi descărcată gratuit pe Iphone, permite alegerea de maxim 5 simptome pe care doriți să le cercetați, inclusiv migrenă, migrenă cu aură, sensibilitate la lumină, greață și vărsături.  

Dacă întâmpinați unul dintre cele 5 simptome puteți înregistra prin intermediul aplicației când au apărut și gravitatea lor. În plus, Symple permite și semnalarea unor factori care au influențat modul cum v-ați simțit, cum ar fi: meditația sau yoga.
Ceea ce aduce nou această aplicație este faptul că permite atașarea unei fotografii pe zi sau până la 10 în cazul versiunii actualizate, pentru a identifica factorii de influență. Modalitatea este una inedită și extrem de utilă pentru a înțelege cum medicamentele sau alimentele vă afectează sănătatea. Actualizarea aplicației este necesară pentru că permite accesarea de simptome și factori nelimitați, particularități ale jurnalului și protecție securizată a parolelor.

 

Curelator Headache & Migraine

Reprezintă o aplicație care permite utilizatorilor să identifice și să controleze factorii de risc ai unei migrene. Aceasta poate fi descrcată gratuit de pe Apple Store.
Curelator a precizat că spre deosebire de alte aplicații în care utilizatorii își înregistrează datele și încearcă să ghicească motivele atacului, Curelator Headache & Migraine măsoară impactul unei varietăți de factori asupra utilizatorului aplicației și le permite să testeze schimbările comportamentale care ar putea reduce frecvența sau severitatea migrenei.
Pentru a putea primi un raport personal și un plan personalizat care cuprinde o serie de hărți (de factori declanșatori, de protecție, de factori declanșatori) utilizatorul trebuie să petreacă 2-3 minute în aplicație în fiecare zi, urmărind până la 70 de factori legați de migrenă, pe o perioadă de 90 de zile. Această aplicație este adresată persoanelor care se confruntă cu două sau mai multe migrene pe lună.

 

BrainWave Binaural Headache Relief with Ambience

Aplicația sincronizează undele cerebrale cu o anumită frecvență pentru a produce calmarea migrenei prin relaxare profundă. Această aplicație este disponbilă la prețul de 0, 99 dolari pe iPhone.
Principiul în baza căruia funcționează această aplicație este emiterea unor frecvențe sonore percepute ca un ton de frecvență joasă, care se potrivesc cu undele cerebrale umane. Dezvoltatorii aplicației au menționat faptul că diferite niveluri ale stării de conștiență au fost conectate la aceste frecvențe joase, care variază de la starea de alertă și concentrare la somnul profund.
Frecvențele joase sunt corelate cu starea de relaxare. Semnalele undelor cerebrale pot fi ajustate independent de sunetele liniștitoare de fundal din natură, care includ ploaia, valurile oceanului, tunetele și sunetele roz.

 

White Noise Free

Lista aplicațiilor pentru migrene se încheie cu White Noise Free, disponibilă atât pe Android, cât și pe iPhone, în mod gratuit. Având în vedere faptul că lipsa somnului este considerată a fi o cauză pentru apariția migrenelor, aplicația furnizează o serie de sunete calmante înainte de somn, pentru a-i ajuta pe utilizatori să doarmă mai bine.
Versiunea gratuită a aplicației oferă 40 de sunete ambientale, cu posibilitatea de plată pentru a descărca sunete suplimentare, dacă este necesar. De asemenea, oferă un program de somn și o alarmă care crește gradual volumul pentru o trezirea mai ușoară, spre deosebire de alarmele clasice care provoacă un șoc la trezire.  
Sunetele pe care aplicația vi le oferă sunt de înaltă calitate. Mai mult decât atât, este stimulată creativitatea utilizatorilor prin faptul că permite mixarea sunetelor și înregistrarea unora preferate. Dacă întâmpinați în mod constant probleme cu somnul, White Noise Free vă poate ajuta să regăsiți controlul asupra programului de odihnă.


Data actualizare: 25-09-2017 | creare: 25-09-2017 | Vizite: 2299
Bibliografie
The 10 best migraine apps, link: https://www.medicalnewstoday.com/articles/319508.php
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
 • Există o asociere între migrene și fluctuațiile estrogenului?
 • Migrenele pot constitui un factor de risc pentru accident vascular cerebral și infarct miocardic la femei
 • Dieta săracă în carbohidrați ar putea reduce migrenele
 • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
  Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
    intră pe forum