A fost creat un uter artificial pentru prematuri

©

Autor:

A fost creat un uter artificial pentru prematuri
În cadrul unui program internaţional de cercetare în care sunt implicaţi oameni de ştiinţă de la Fundaţia de Cercetare pentru Femei şi Copii (Australia), Universitatea din Australia de Vest şi Spitalul Universitar Tohoku (Japonia), a fost dezvoltat un uter artificial pentru copiii prematuri, care se nasc foarte devreme, respectiv săptămânile 22-23 de sarcină.

Pentru că la această vârstă gestaţională plămânii nu sunt dezvoltaţi complet din punct de vedere structural şi funcţional, autorii consideră că este o provocare dezvoltarea de strategii pentru menţinerea în viaţă şi tratamentul prematurilor.

Cercetătorii au pornit de la premisa că prematurii care se nasc la această vârstă ar trebui consideraţi în continuare feţi, mai degrabă decât bebeluşi mici, fapt care i-a ajutat să dezvolte o tehnologie medicală nemaiîntâlnită până acum.

Uterul artificial constă într-o combinaţie high-tech de lichid aminiotic şi placentă artificială, care oferă posibilitatea unui schimb de gaze fătului, al cărui sistem respirator este insuficient dezvoltat pentru a susţine singur respiraţia.

Dispozitivul a fost testat pe miei prematuri pe durata unei săptămâni, timp în care aceştia au înregistrat o creştere semnificativă, fiind menţinuţi într-o bună stare de sănătate, fără apariţia unor infecţii.

Cercetătorii speră că în viitor, după ce va mai fi îmbunătăţit, uterul artificial va putea fi utilizat şi în cazul copiilor prematuri, pentru a le creşte şansele de supravieţuire

Studiul a fost publicat în jurnalul medical The American Journal of Obstetrics & Gynecology.

Sursa: Medical News Today

Data actualizare: 21-08-2017 | creare: 21-08-2017 | Vizite: 1076
Bibliografie
Artificial womb raises hope for premature babies, link: https://www.medicalnewstoday.com/releases/319052.php
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Bebelușii prematuri alăptați la sân prezintă o dezvoltare neurocognitivă mai bună decât cei alăptați cu formulă
  • Nașterea cât mai aproape de termen, importantă pentru creierul nou-născutului
  • Uter artificial creat pentru dezvoltarea mieilor născuți prematur
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum