tetrapareza spastica, copil nascut prematur

14-08-2011
elena mihai
Nu este medic/terapeut
elena mihai
sunt mama unui baietel de 9 ani a fost nascut prematur [la 25 de saptamani], a fost o sarcina cu gemeni si a supravetuit numai unul ;am facut multe recuperari cu el;masaj, kinetoterapie am fost la mai multe analize, si mi s-a spus ca nu o sa se faca bine niciodata, nu sta in sezut, nu tine bine capul, nu merge si nu vb dar intelege aproape tot, as vrea sa stiu ce tratamente si ce recuparari mai putem face, unde si daca mai putem sa speram ca o sa se recupereze ceva, este foarte spastic, merge la un centru de recuperare in oras 8 ore de la varsta de 3 ani dar am vrea sa facem mai mult ptr el.Unde am fost cu el ptr analize ni s-a spus ca a fost nascut prematur si nu mai avem ce sa-i facem.Am avea nevoie de mai multe sfaturi, va multumesc
3 comentarii
0
30-08-2011, ora 00:30
tema
Nu este medic/terapeut
tema
Elena, daca ai avea posibilitatea sa mergi la Baile Felix. Acolo este o apa termala la 40 de grade care ajuta foarte mult la scaderea spasticitatii. Ar putea sa ii faca baietelului si impachetari cu parafina, electrice, fizioterapie, bai termale si alte proceduri.
Eu stiam demult de un sanatoriu la de Baile 1 Mai dar nu cred ca mai exista. La baile Felix care se afla tot acolo langa 1 Mai, am vazut ca este un spital de recuperare nou, cred ca e bun.
Uite aici link-ul http://www.aspbihor.ro/Unitati%20medicale%20bihorene/Spitale/SCRMBF/Spitalul%20Clinic%20RecFelix.html
Daca nu merge, link-ul, uite adresa. Spitalul Clinic de Recuperare Medicala Baile Felix

Directia de Sanatate Publica Bihor
Telefon centrala: 0259/434565;Tel./Fax:0259/418654
Tel.direct: 0372772500
Adresa:Oradea, Str. Libertatii 34, Cod 410042

Tratament neurologic a facut? Daca nu sta in fund si nu tine capul la 9 ani, ce sa zic, incearca sa te si obisnuiesti cu situatia sta. Nu totul se poate rezolva. Trebuie sa fii tare pentru el.
Daca face cateva cure de bai cu apa aia termala de 40 grade, fizioterapie si ceva tratament neurologic si antispastic, o sa se mai recupereze sigur, dar nu mult.
Vezi si tu cum poti sa ajungi acolo, daca ai posibilitatea. Nu stiu la acest spital cum este, ce stiam eu era o internare cam o luna pe an. Daca mergi acolo sa nu il lasi singur. Nu te lasa sa te internezi cu el, mai bine nu te duci.
Daca mai doresti ceva informatii poti sa ma mai intrebi.
0
01-09-2011, ora 00:11
tema
Nu este medic/terapeut
tema
Elena, chiar azi a fost publicata in ziar o stire despre spitalul de la 1 Mai din Oradea.
Uite aici stirea in caz ca te intereseaza.Ma gandesc ca poate este un semn ca a aparut chiar acum cand o cautam ca sa iti spun tie.
http://www.crisana.ro/stiri/sanatate-11/o-fabrica-de-sanatate-spitalul-de-recuperare-pentru-copii-baile-1-mai-97711.html
sau daca nu merge link-ul, articolul se numeste :
O fabrică de sănătate - Spitalul de recuperare pentru copii Băile 1 Mai
Se poate merge cu trimitere de la doctor si se deconteaza de casa de asigurari. Trebuie sa te interesezi acolo daca vrei si ai timp. Acolo stiu sigur ca se fac bai geotermale special pentru recuperare si cu efect decontracturant. La cel de la Baile Felix nu stiu. Vezi ca apa aceea nu trebiue sa intre in urechi ca face temperatura. Trebuie folosita o casca de baie.
Daca baietelul tau are gradul 1 poti sa stai cu el ca insotitor. Atentie, nu il lasi singur orice ti s-ar spune. Sunt multe serii si te poti programa din timp. Deasemenea acolo este si un loc superb.
0
12-09-2011, ora 18:29
tema
Nu este medic/terapeut
tema
elena mihai, vad ca nu ti-a mai scris nimeni, uite aici un site unde mamicile discuta despre tratamente si clinici.
http://www.parinti.com/modules.php?name=Forumsfile=viewtopict=2152
sau http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=101636
Vad ca sunt postari mai vechi dar sunt utile. Vezi ca sunt mai multe pagini. Uita-te la numerotare in josul paginii.
Se pare ca este o clinica in ucraina unde se pot face ceva progrese. Tratamentul cu celule stem se pare ca nu prea are asa un efect miraculos iar pretul este mare in raport cu rezultatele.
Gimnastica insa, plus ce mai fac ei aco;o- electrice, masaj, impachetari, poate si ceva tratament medicamentos, da sigur ceva rezultate - poate chiar mari- ca este in crestere si se fac conexiuni noi in creier.
Poti sa vorbesti cu mame de pe site-urile acelea.
Uite aici link-u clinicii din Ucraina.: http://www.reha.lviv.ua/
Chiar sus sub denumirea clinicii sunt niste stegulete. apasa unde scrie ROM si o sa iti dea traducerea in limba romana.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.