BabyBe – dispozitivul care facilitează contactul mamei cu prematurul aflat în incubator

©

Autor: Redacția ROmedic

BabyBe – dispozitivul care facilitează contactul mamei cu prematurul aflat în incubator
Pentru că perioada în care prematurul este ținut în incubator este dificilă atât pentru mama care tocmai a născut, dar și pentru bebelușul fragil care este lipsit de contactul fizic cu mama, o echipă de cercetători a dezvoltat un dispozitiv care reușește să îi apropie pe cei doi.

Proiectul a participat la concursul organizat în 2014 de Intel Make It Wearable Challenge” privind dezvoltarea de tehnologii inovatoare și s-a clasat în primele 10.

Este vorba despre un sistem dotat cu un senzor pe care mama îl ține la piept și care preia informații despre respirația, temperatura, bătăile inimii și vocea ei și le trimite în timp real către copil. Informațiile sunt transmise printr-o comunicare wireless, prin intermediul unui computer ce controlează o pompă pneumatică. Mișcarea pneumatică este reprodusă într-o saltea bionică, ce conține un gel și pe care se așează copilul, astfel încât el simte acei stimuli. În plus, aceste informații pot fi înregistrate și redate către bebeluș și când mama nu este în apropiere.

Deși sunt necesare teste clinice pentru a se vedea efectul acestui dispozitiv asupra dezvoltării și stării de sănătate a prematurului, primele reacții observate la copiii pe care s-a testat BabyBe au constat în îmbunătățirea presiunii sanguine, scăderea ratei bătăilor inimii și liniștirea lor.

Acest dispozitiv îi ajută practic pe părinți să fie mai mult în contact cu copilul născut prematur, fiind cunoscut faptul că recuperarea are loc mai repede atunci când are parte de contactul cu mama.

Sursa: iQ
Sursa foto: Brit+Co

Data actualizare: 24-05-2019 | creare: 13-03-2015 | Vizite: 2556
Bibliografie
New Wearable Deepens Connection for Moms & Preemies, link: https://iq.intel.com/new-wearable-deepens-connection-mothers-premature-babies/?sr_source=lift_outbrain&dclid=CLaqqujUosQCFYNUfAodOxgAMw
10 Wearable Concepts That Will Blow Your Mind, link: https://www.brit.co/intel-make-it-wearable-challenge/
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Nașterea cât mai aproape de termen, importantă pentru creierul nou-născutului
  • Uter artificial creat pentru dezvoltarea mieilor născuți prematur
  • A fost creat un uter artificial pentru prematuri
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum