Acetaminofenul ar putea reduce intensitatea emoțiilor pozitive

©

Autor: Redacția ROmedic

Acetaminofenul ar putea reduce intensitatea emoțiilor pozitive
Acetaminofenul, unul dintre cele mai populare analgezice din lume, reduce temporar nu doar durerea, dar și emoțiile pozitive, arată un recent studiu științific, publicat online, pe site-ul Psychological Science.

Cercetări anterioare au arătat că acetaminofenul ar putea avea efecte atât asupra suferinței de natură fizică, cât și asupra psihicului, însă nu s-au analizat niciodată efectele adverse ale acestei substanțe medicamentoase.

Echipa științifică a Universității de Stat Ohio indică o legătură directă între acest analgezic și intensitatea emoțiilor pozitive resimțite de utilizator.

Studiul realizat de specialiști a vizat 82 de participanți, dintre care 41 au luat o doză de 1000 mg de acetaminofen, iar 41, un preparat medicamentos inactiv, cu aspect identic.

După 60 de minute de la momentul administrării – perioadă considerată suficientă ca substanța activă să-și facă efectul – participanții au fost rugați să analizeze 40 de fotografii. Ulterior, li s-a spus să ordoneze fiecare imagine în funcție de aspectul (neplăcut, neutru, foarte plăcut) și caracterul său (negativ ori pozitiv).

De asemenea, în ultima etapă a studiului, fiecare persoană implicată trebuia să ofere imaginilor o notă de la 0 la 10 care să corespundă intensității emoționale resimițite la vizualizarea fotografiilor.

Rezultatele obținute de către cercetători au arătat că acetaminofenul i-a făcut pe participanți să catalogheze imaginile drept mai puțin plăcute/neplăcute și le-a indus acestora o stare generală de echidistanță, care i-a determinat să resimtă emoțiile pozitive și negative la o intensitate mai scăzută, față de cei cărora li s-a administrat placebo.

Acetaminofenul este cel mai comun ingredient folosit în industria farmaceutică din SUA, regăsindu-se în peste 600 de medicamente, potrivit Consumer Healthcare Products Association. În fiecare săptămână, aproximativ 23% din populația adultă din America – 52 de milioane de persoane – utilizează un medicament pe bază de acetaminofen.

Sursa: Psychological Science

Data actualizare: 14-04-2015 | creare: 14-04-2015 | Vizite: 2848
Bibliografie
Your pain reliever may also be diminishing your joy, link: https://medicalxpress.com/news/2015-04-pain-reliever-diminishing-joy.html
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • A fost dezvoltat un sistem cu micro-ace pentru a analiza concentrația medicamentelor din organism
  • Efectele pe termen lung ale antidepresivelor
  • Antibioticele ar putea influența eficiența terapiilor anticancer
  •