Adolescenții care oferă ajutorul străinilor au mai multă încredere în sine
Autor: Airinei Camelia

Prof. Laura Padilla-Walker de la BYU School of Family Life, împreună cu absolventa Xinyuan Fu, a descoperit că adolescenții cu un comportament prosocial (oferă ajutor, împărtășesc, consolează) vis a vis de persoanele străine aveau un nivel mai ridicat al stimei de sine, un an mai tărziu. Nu s-a observat același lucru la adolescenții care au avut același comportament, dar cu persoanele apropiate - prieteni și familie.
„Acest studiu ne ajută să înțelegem că tinerii care ajută necondiționat persoane cu care nu au o relație anterioară dezvoltă de-a lungul timpului încredere în sine”, afirmă Prof. Laura Padilla-Walker. Este o descoperire importantă, având în vedere relația tulbure a adolescenților cu stima de sine. Pentru părinți, este esențial să-i ajute pe tineri să capete încredere în forțele proprii și stimă de sine într-o perioadă de căutare a identității.
De asemenea, Prof. Laura Padilla-Walker este autoarea altor studii ce au examinat importanța comportamentului prosocial. Concluzia acestora a fost că tinerii cu un astfel de comportament pozitiv se feresc mai ușor de pericole (delincvență, comportament agresiv) și au relații mai bune cu familia.
Studiul de față a examinat 681 de adolescenți cu vârste 11-14 ani, din două orașe americane. Aceștia au fost examinați de patru ori între anii 2008 și și 2011, participanții răspunzând la diverse întrebări pentru evaluarea stimei de sine.
Sursa: MedicalXpress
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
- Persoanele care știu să cânte la un instrument muzical au o viteză de reacție mai mare
- Cadrele militare se confruntă cu o scădere a sănătății și a bunăstării în primii trei ani de la părăsirea serviciului militar
- Chimicalele din produsele de îngrijire pot duce la apariția pubertății precoce
- Berea Lager este benefică microflorei intestinale masculine indiferent de conținutul de alcool
- Adolescenta urata
- Ce vrea de fapt de la mn?:((
- Am 16 ani si am o problema.
- Comportamentul baietilor la 15 ani
- Am nevoie de sfatul unui pshiolog
- Fosta prietenului meu
- Durere sufleteasca: copilul meu nu se poate integra in grup, sta izolat si retras
- Excludere din grup
- Relatia adolescentului cu parinti divortati
- Perfectionist