Vitamina C - asociată cu reducerea riscului de boli cardiovasculare și moarte prematură

©

Autor: Redacția ROmedic

Vitamina C - asociată cu reducerea riscului de boli cardiovasculare și moarte prematură
Rezultatele unui studiu desfășurat în cadrul Universității din Copenhaga în colaborare cu Spitalul Herlev and Gentofte au indicat o reducere a riscului de boli cardiovasculare și moarte prematură asociată cu aportul ridicat de vitamina C din fructe și legume.

Studiul a fost publicat în American Journal of Clinical Nutrition și s-a realizat pe populația daneză.

Cercetătorii au folosit o bază de date de 100 000 de persoane care le-a oferit informații despre consumul de fructe și legume și despre ADN. Analizând aceste date, au observat că persoanele cu consumul cel mai ridicat de fructe și legume prezentau un risc cu 15% mai mic de a dezvolta afecțiuni cardiovasculare și cu 20% mai mic de moarte prematură, comparativ cu cei care consumau foarte rar fructe și legume. Autorii studiului consideră că vitamina C în cantități ridicate este legată de scăderea acestui risc.

Corpul uman nu poate produce singur vitamina C, de aceea este necesar să o preia din alimentație. Consumul de fructe și legume este o modalitate simplă și eficientă de a crește aportul de vitamina C, care pe termen lung se pare că se asociază cu o scădere a riscului de afecțiuni cardiovasculare și moarte prematură.

Chiar dacă se pot lua și suplimente de vitamina C, se recomandă totuși consumul de alimente bogate în această vitamină, pentru că asigură totodată și o stare mai bună de sănătate.

Sursa: Medical News Today

Data actualizare: 21-08-2022 | creare: 13-07-2015 | Vizite: 3367
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Ciocolata poate scădea riscul cardiovascular
  • Consumul de fructe proaspete poate reduce riscul de infarct miocardic și accident vascular cerebral
  • Singurătatea poate crește riscul de boli cardiovasculare
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum