Vitamina C - asociată cu reducerea riscului de boli cardiovasculare și moarte prematură
Autor: Redacția ROmedic

Studiul a fost publicat în American Journal of Clinical Nutrition și s-a realizat pe populația daneză.
Cercetătorii au folosit o bază de date de 100 000 de persoane care le-a oferit informații despre consumul de fructe și legume și despre ADN. Analizând aceste date, au observat că persoanele cu consumul cel mai ridicat de fructe și legume prezentau un risc cu 15% mai mic de a dezvolta afecțiuni cardiovasculare și cu 20% mai mic de moarte prematură, comparativ cu cei care consumau foarte rar fructe și legume. Autorii studiului consideră că vitamina C în cantități ridicate este legată de scăderea acestui risc.
Corpul uman nu poate produce singur vitamina C, de aceea este necesar să o preia din alimentație. Consumul de fructe și legume este o modalitate simplă și eficientă de a crește aportul de vitamina C, care pe termen lung se pare că se asociază cu o scădere a riscului de afecțiuni cardiovasculare și moarte prematură.
Chiar dacă se pot lua și suplimente de vitamina C, se recomandă totuși consumul de alimente bogate în această vitamină, pentru că asigură totodată și o stare mai bună de sănătate.
Sursa: Medical News Today
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
- Noi dovezi în favoarea consumului zilnic de nuci și semințe, pentru o inimă sănătoasă
- Reducerea aportului de sare îmbunătățește simptomele pacienților cu insuficiență cardiacă
- O clasă de compuși găsiți din abundență în fructe și legume prezintă efecte protectoare asupra sănătății cardiovasculare a adolescenților
- Nou medicament oral pentru scăderea colesterolului
- Scorbut - deficienta vitaminei C
- Gingivita in scorbut
- Carența de vitamina C
- Bolile cardiovasculare în sarcină
- Abordarea pacienților cu boli cardiovasculare
- Dieta pentru o piele sănătoasă
- Legume si fructe in alimentatia copilului
- Sfaturi pentru consumul de fructe
- Sfaturi privind consumul de legume
- Vitamina C - Acid ascorbic
- Vitamina C in timpul sarcinii
- Beneficiile consumului de ananas
- Cele mai importante beneficii ale consumului de legume crucifere
- Câte calorii au fructele?
- Obezitate, cardiaca
- Arsuri instantanee pe limba
- Consumul de apa si de fructe
- Vitamina C alcalina forte
- Vitamina C - o armă eficientă împotriva ridurilor
- Interpretare rezultat holter ekg
- Dieta bazata doar pe plante si legume