Schizofrenie in familie
Bună ziua.Atât mama cât şi mătuşa mea suferă de schizofrenie. La mătuşa mea e simplu:cu 1 zi sau 2 inainte de episodul psihotic devine absentă şi spune lucruri fără noimă sau îşi dă seama că nu este bine şi merge la spital.Urmează tratamentul.In ultimii ani crizele s-au rărit.In schimb mama mea care suferă de aceeaş boală se manifestă diferit:are insomnie pe care o tratează cu diazepam combinat cu coniac/vodcă, idei de persecuție, practică acte de zoofilie (muncitorii veciniilor mi-au spus că au văzut-o pe geam cum stă intinsă şi se unge cu smântână pentru ca motanul să ii facă cunillingus), dă cafea motanului şi il crede om.In trecut a avut vreo 20 de internări la psihiatrie dintre care 2 pentru tentativă de sinucidere.Refuză consultul şi tratamentul psihiatric.Eu sunt stabilită in străinătate şi nu am cum să o ajut iar de internare nu vrea să audă.
1 comentarii
Puteti suna la 112 si din strainatate, specificati clar diagnosticul si spuneti ca mama este in refuz de tratament de mai multa vreme ! Insa ar fi bine daca ati avea pe cineva apropiat sa va dea informatii la zi privind simptomele mamei , sa aiba grija casei pe perioada internarii..
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 10Zyprexa, se poate lua in timpul sarcinii?
- 11cum putem sa-i ajutam pe cei din familie cu probleme psihice
- 17marijuana mi-a provocat shizofrenie?
- 69Ajutor... Tulburari psihice?
- 5Pseudonevroza?
- 9Schizofrenia? sunt foarte speriat!
- 6fratele meu fumeaza mult si nu vrea doctorii
- 9uitati-va ce poate face un schizofrenic
- 7Schizofrenic?
- 8Schizofrenie Coduri : F23.1, F 20.00 ce semnifica?
- 11Caut prietenii...sufar de schizo afectiva
- 1Dubla personalitate
- 0La ce facultăți m-ar primi daca am schizofrenie?
- 9Cognitie semidistrusa.
- 15Tratament ayurvedic in loc de neuroleptice/antipsihotice?
- 11Dacă ai schizofrenie înseamnă că ești prost?
- 18Posibila schizofrenie
- 2Mă pot angaja pe utilaj greu
- 3Am orgasm fara ejaculare va rog sa ma ajutati?
- 10Boala vs Dumnezeu.
Mai multe informații despre: Schizofrenia
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: