Schizofrenie in familie

Bună ziua.Atât mama cât şi mătuşa mea suferă de schizofrenie. La mătuşa mea e simplu:cu 1 zi sau 2 inainte de episodul psihotic devine absentă şi spune lucruri fără noimă sau îşi dă seama că nu este bine şi merge la spital.Urmează tratamentul.In ultimii ani crizele s-au rărit.In schimb mama mea care suferă de aceeaş boală se manifestă diferit:are insomnie pe care o tratează cu diazepam combinat cu coniac/vodcă, idei de persecuție, practică acte de zoofilie (muncitorii veciniilor mi-au spus că au văzut-o pe geam cum stă intinsă şi se unge cu smântână pentru ca motanul să ii facă cunillingus), dă cafea motanului şi il crede om.In trecut a avut vreo 20 de internări la psihiatrie dintre care 2 pentru tentativă de sinucidere.Refuză consultul şi tratamentul psihiatric.Eu sunt stabilită in străinătate şi nu am cum să o ajut iar de internare nu vrea să audă.
1 comentarii

Puteti suna la 112 si din strainatate, specificati clar diagnosticul si spuneti ca mama este in refuz de tratament de mai multa vreme ! Insa ar fi bine daca ati avea pe cineva apropiat sa va dea informatii la zi privind simptomele mamei , sa aiba grija casei pe perioada internarii..
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice.
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 10schizofrenie recuperata
- 196schizofrenie.manifestari
- 43Care este diferenta dintre anxio-depresie si schizofrenie?
- 12nu stiu care ar fi solutia: am o forma de schizofrenie reziduala sau partial recuperata
- 5cred ca am schizofrenie. as avea nevoie de un sfat. multumesc
- 81Diagnosticul pentru fiica mea este schizofrenie paranoida
- 69Ajutor... Tulburari psihice?
- 3Schizofrenie
- 36Schizofrenicii au sansa la viata?
- 3Schizofrenic caut medic bun
- 15Schizofrenie sau anxietate??
- 3Cu schizofrenie ce pot lucra?
- 1Intrebare legata de schizofrenie
- 7Astenia de primavara imi cauzeaza un rau puternic!
- 10diagnosticare schizofrenie
- 5Parintii ambilor soti diagnosticati cu schizofrenie
- 4Simptomele negative in schizofrenie de ce nu se trateaza?
- 5Scala Gafs.Grad accentuat.
- 1Schizofrenic nu are voie sa paraseasca orasul
- 1Dubla personalitate
Mai multe informații despre: Schizofrenia
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: