Asociat cu medicamentele împotriva hepatitei C, Redemsivir are o eficiență crescută împotriva COVID-19

©

Autor:

Asociat cu medicamentele împotriva hepatitei C, Redemsivir are o eficiență crescută împotriva COVID-19

Un studiu realizat de către Universitatea de Medicină Mount Sinai, sugerează că o combinație între Remdesivir, medicament aprobat în SUA pentru tratarea bolnavilor de COVID-19, împreună cu medicamente reutilizate pentru virusul Hepatitic C, pot avea o eficiență de 10 ori mai mare împotriva virusului SARS-CoV-2.
Această terapie este un tratament ce poate fi aplicat oamenilor nevaccinați, dar care s-au infectat, dar și celor vaccinați ce au un sistem imun slăbit.

Remdesivirul vizează o gamă largă de virusuri. În urmă cu un deceniu, acesta era utilizat pentru tratarea Hepatitei C (VHC), a virusului sincițial respirator, precum și în tratarea bolnavilor de Ebola.

Cercetătorii au efectuat studii privind proteinele și replicarea virală a virusul SARS-CoV-2, utilizând Remdesivir și alte 10 medicamente pentru hepatita C, unele fiind deja aprobate de către Food and Drug Administration (FDA) . Echipa a identificat o asemănare foarte mare între structurile de protează esențiale pentru replicarea coronaviruslui și virusul hepatitic C. Această similitudine a creat posibilitatea utilizării medicamentelor împotriva VHC și pentru SARS-CoV-2.

Cercetătorii au identificat modul de legare al medicamentelor de proteinele virale, aceștia sugerând că cele 10 medicamente s-ar putea lega perfect de proteaza principală a SARS-CoV-2, numită Mpro. Studiul demonstrează că 7 dintre aceste medicamente au inhibat efectiv replicarea virusului SARS-CoV-2. Studiul a continuat pe maimuțe și celule umane cultivate în cultură, observând că 4 medicamente au inhibat o protează diferită, numită PLpro.

Directorul Institutului Global pentru Sănătate, susține că utilizarea combinată a Remdesivirului cu inhibitori de PLpro pentru tratamentul COVID-19, ar putea fi următoarea țintă de tratament pentru pacienții nevaccinați. Aceasta este o constatare importantă, iar cercetătorii încurajează dezvoltarea acestei combinații pentru producerea unei terapii antivirale eficente și care poate preveni creșterea mutațiilor rezistente la tratament.

Un dezavantaj la momentul actual, este utilizarea Remdesivirului doar intravenos, limitând utilizarea acestuia doar la pacienții deja internați în spital. Scopul viitor va fi dezvoltarea unei combinații de medicamente orale, ce pot fi administrate la pacienți, înainte ca starea lor să se agraveze și să necesite internarea în spital.

Peste 3 milioane de oameni au murit în întreaga lume din cauza COVID-19, iar pentru unii oameni, vaccinul nu este cea mai bună opțiune, motiv pentru care se încurajează dezvoltarea de antivirale disponibile pe cale orală.

sursa: Science Daily


Data actualizare: 04-05-2021 | creare: 04-05-2021 | Vizite: 443
Bibliografie
Hepatitis C drugs combined with Remdesivir show strong effectiveness against COVID-19, study finds, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2021/04/210427113805.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Antivirale naturale (alimente) - eficiente împotriva coronavirusului?
  • Tratament COVID-19 în New York: vitamina C
  • COVID-19: Terapia cu plasmă convalescentă
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum