Cercetătorii descriu o metodă obiectivă de diagnosticare a tinitusului

©

Autor:

Cercetătorii descriu o metodă obiectivă de diagnosticare a tinitusului
Audiometria trunchiului cerebral poate fi utilizată pentru a măsura modificările din creier la persoanele cu tinitus constant, arată un nou studiu. Metoda ar putea deschide calea către diagnosticarea fiabilă și obiectivă a tinitusului, o problemă comună și care nu beneficiază în prezent de metode de diagnostic fiabile.
tinitusul, adesea descris ca un sunet care este auzit doar de cel care suferă, nu este în prezent clasificat ca o tulburare distinctă, ci ca un simptom cu multe cauze posibile, cum ar fi diferite tulburări de auz, zgomot, anumite boli sau stres. În prezent, aproximativ 20% din populația suedeză are o formă de tinitus, iar riscul crește odată cu vârsta. Gradul de severitate a tinitusului este definit în prezent printr-un proces de autoevaluare.

Un studiu realizat de oamenii de știință de la Institutul Karolinska, realizat în colaborare cu compania Decibel Therapeutics, a arătat acum că răspunsurile auditive ale trunchiului cerebral sunt un posibil instrument de diagnostic obiectiv în identificarea persoanelor cu tinitus constant. Audiometria trunchiului cerebral măsoară activitatea creierului ca răspuns la o anumită secvență de stimuli sonori. „Credem că metoda noastră poate fi suficient de sensibilă pentru a fi utilizată ca instrument de Metodă. Măsoară modificările neuronale reale ale trunchiului cerebral la persoanele cu tinitus constant”, spune autorul studiului, Christopher Cederroth, cercetător în Departamentul de Fiziologie și Farmacologie de la Institutul Karolinska.

Audiometria trunchiului cerebral a fost prezentată anterior ca instrument de măsurare a tinitusului, însă cercetătorii nu au ajuns la un consens științific. Cu toate acestea, niciun studiu anterior nu a inclus atât de mulți participanți ca studiul actual. În cadrul studiului, cercetătorii au realizat măsurători ale performanței auditive sub stimularea trunchiului cerebral la 405 indivizi, dintre care 228 cu tinitus și 177 fără. Ei au observat la persoanele cu tinitus constant o diferență clară a măsurilor în comparație cu persoanele fără tinitus sau cu persoanele care și-au evaluat tinitusul ca fiind ocazional.

„Avem nevoie de o metodă obiectivă de diagnosticare a tinitusului, atât pentru a recunoaște boala celor care suferă, cât și pentru a promova dezvoltarea de noi terapii”, spune Christopher R. Cederroth. „Studiul nostru sugerează o relație cauzală între astfel de modificări ale activității neuronale a creierului și dezvoltarea tinitusului constant, dar trebuie să facem mai multe studii pentru a verifica acest lucru. De asemenea, trebuie să stabilim dacă metoda noastră poate măsura un beneficiu terapeutic”.

sursa: Science Daily
foto: Getty Images

Data actualizare: 28-01-2022 | creare: 28-01-2022 | Vizite: 645
Bibliografie
Constant tinnitus is linked to altered brain activity, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2022/01/220126122458.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Rezultate promițătoare pentru un dispozitiv non-invaziv de tratament pentru tinitus
  • Australia. Unul din patru adulți suferă de tinitus, o tulburare ce determină un „țiuit în urechi”
  • Efectele indirecte ale COVID-19 asupra tinitusului, o condiție comună manifestată prin „țiuit” în urechi, discutate de cercetători
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum