Polii opuși se atrag? Doar dacă nu ești într-o relație, arată un studiu
©
Autor: Costin Oana

Participanților la studiu li s-au arătat fotografii cu diferite chipuri și au fost rugați să evalueze gradul de atractivitate al persoanelor din imagini. Fotografiile ilustrau atât persoane de același sex cu respondentul, cât și persoane de sex opus, iar toate imaginile fuseseră în prealabil prelucrate, astfel încât să semene mai mult sau mai puțin cu cel care făcea evaluarea.
S-a observat că participanții singuri (care nu aveau o relație) estimau persoanele diferite de ei fizic ca fiind mult mai atrăgătoare și sexi decât cele asemănătoare cu ei (aspect valabil pentru ambele sexe evaluate).
Rezultatele studiului sugerează o influență a statusului relațional asupra modului în care evaluăm atractivitatea celorlalți. O posibilă explicație, conform autorilor, ar fi că mecanismele percepției atractivității ar fi suprimate în timpul relațiilor romantice, ca o măsură de menținere a partenerului actual și de împiedicare a găsirii unor parteneri alternativi. O altă posibilitate ar fi că asemănarea celorlalți cu noi devine mai importantă din perspectiva suportului social pe care îl așteptăm din partea celor apropiați sau cu care ne înrudim.
Rezultatele studiului sunt importante pentru că puține cercetări s-au realizat privind modul în care percepțiile noastre se modifică atunci când începem o relație romantică.
Studiul a fost publicat în jurnalul științific Frontiers in Psychology.
Sursa: Medical Xpress
Data actualizare: 13-03-2020 | creare: 18-07-2016 | Vizite: 3694
Bibliografie
Opposites attract—unless you`re in a relationship, link: https://medicalxpress.com/news/2016-07-opposites-attractunless-youre-relationship.html ©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
- Un antipsihotic folosit în tratamentul schizofreniei ar putea fi util în tratamentul depresiei la adulții care nu au răspuns la tratamentele standard
- Asociere între simptomatologia depresivă, anxietate, oboseală și deficiențele cognitive sociale
- Tulburările de comportament alimentar sunt subdiagnosticate la bărbați
- Adulții cu anxietate de separare, mai susceptibili la reclamele legate de casă
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.- Casnicia mea sau mai bine zis relatia mea se destrama
- Permanent conflicte pe diverse teme, cea mai des invocata e lipsa afectiunii lui...
- Gelozia e o boala? ajutati-ma, va rog!
- Ce sa aleg, ce imi spune inima sau ce spun parintii?
- Masturbarea si sexul
- Sotul meu nu vrea sa faca dragoste cu mine
- Aparent suntem o familie fericita
- Am nevoie de un sfat. Este el nebun sau o iau eu razna?
- NU stiu ce sa fac.. nu mai am pe nimeni, toti au plecat si a ramas ea
- Caut recomandari pentru terapeut de cuplu in targu mures