Importanţa banilor în alegerea partenerilor
Autor: Costin Oana

Studiul a fost realizat de o echipă de cercetători de la Universitatea din Hong Kong. Aceştia şi-au propus să afle mai mult despre impactul şi rolul banilor într-o relaţie romantică, având în vedere că prea puţine lucruri se cunosc despre acest subiect.
Cercetătorii au realizat două experimente, participanţii fiind studenţi chinezi implicaţi în relaţii romantice heterosexuale, cărora li s-a solicitat să-și imagineze fie că erau săraci, fie bogaţi. Pe parcursul studiului, comportamentul lor de cuplu a fost analizat.
În primul experiment, s-a observat că băieţii „bogaţi” erau mai puţin multumiţi de atractivitatea fizică a partenerelor lor şi mult mai interesaţi de implicarea în relaţii de scurtă durată decât cei cu mai puţini bani. În schimb, la fete nu s-a observat o diferenţă între cerinţele privind aspectul fizic al partenerului, indiferent de nivelul financiar.
În al doilea experiment, tuturor participanţilor din categoria „bogaţi” li s-a părut mult mai uşor să interacţioneze cu o persoană de sex opus, comparativ cu cei din clasa dezavantajată financiar. Per total, băieţii au fost mai numeroşi în a alege un loc lângă o persoană de sex opus, comparativ cu fetele, indiferent de statutul financiar.
Cercetătorii consideră că din punctul de vedere al evoluţiei, strategiile de alegere a partenerilor în funcţie de anumite condiţii ar fi ajutat la maximizarea succesului reproducerii speciei.
Totodată, comportamentul participanţilor (băieții bogaţi au avut standarde mai înalte în privinţa atractivităţii partenerelor şi au preferat relaţiile scurte, în timp ce la fetele implicate deja într-o relaţie nu s-a observat o variaţie mare a strategiilor de alegere a unui partener, posibil din cauza costurilor pentru reproducere implicate de pierderea unui partener romantic de lungă durată) sugerează că ar fi adevărată ipoteza conform căreia ne adaptăm strategiile de alegere a partenerilor în funcţie de condiţiile de mediu (în acest caz banii).
Sursa: Medical Xpress
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
- Un nou studiu arată cum ultrasunetele pot fi folosite pentru tratarea unor boli psihiatrice
- Cum pot obezitatea și bullying-ul să afecteze sănătatea mintală a adolescenților?
- Două intervenții online, desfășurate într-o singură sesiune, pot reduce depresia la adolescenți
- Consumul de zahăr, dăunător sănătăţii mentale?
- Ma ajuta si pe mine cineva? sper sa aveti rabdare sa cititi
- Vreau sa-i arat ca o iubesc, nu am mai vazut-o de aproape o luna, mie dor de ea. Ce sa fac?
- Ne am despartit din cauza alcolului
- Sotul meu bea mult si sta cu prietenii
- Ce sa aleg: relatia veche sau una noua?
- Depresie grava.. am fost prostit de doua ori de aceeasi fata si simt ca totul a fost ireal cu ea
- Merita sa mai fac ceva? Ajutati-ma va rog!
- Copilaria mea imi afecteaza linistea in cuplu?
- Prietena mea s-a despărțit de mine, ce aș putea face ?
- E normal sa simt asta?