ENTWINE – aplicația care evaluează atracția dintre partenerii romantici

©

Autor:

ENTWINE – aplicația care evaluează atracția dintre partenerii romantici
Psihologii de la Universitatea din Bristol au lansat de Valentine's Day o aplicație destinată găsirii partenerului romantic, care are la bază cercetările recente din psihologie. Aplicația se numește ENTWINE și a fost gândită astfel încât să determine nivelul de atracție dintre persoane, chiar înainte ca acestea să se fi întâlnit.

Autorii platformei online sunt Dr Roland Baddeley și Dr Felix Mercer Moss de la Școala de Psihologie Experimentală a Universității din Bristol. În prima fază, utilizatorii trebuie să evalueze trei selfie-uri diferite ale unor potențiali parteneri. Pentru a identifica partenerul cel mai potrivit, aplicația evaluează, pe lângă aceste răspunsuri explicite, modul în care utilizatorul își plimbă degetul pe ecran atunci când glisează de la o imagine la alta (considerate de cercetători răspunsuri implicite la selfie-urile respective).

Această nouă abordare este, conform autorilor, mult mai cuprinzătoare și cu o capacitate predictivă mai mare decât alte aplicații privind ceea ce simte un utilizator față de o altă persoană. Chiar dacă nu garantează găsirea partenerului ideal, aplicația ajută persoanele să reducă timpul pe care l-ar fi petrecut cu persoane nepotrivite, pentru că aceasta sugerează încă din primele minute dacă relația nu are șanse să funcționeze.

Aplicația se bazează pe tehnici de învățare automată de ultimă oră, care în viitor vor ajuta oamenii de știință să înțeleagă mai bine modul în care ne evaluăm potențialii parteneri.

Aplicația a fost destinată inițial pentru studenții universității Bristol, dar dezvoltatorii speră că va ajunge curând să fie utilizată la nivelul întregii țări.

Sursa: Medical Xpress

Data actualizare: 16-02-2017 | creare: 16-02-2017 | Vizite: 1382
Bibliografie
App to predict chemistry of romance, link: https://medicalxpress.com/news/2017-02-app-chemistry-romance.html
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Bărbații și femeile percep infidelitatea diferit
  • Polii opuși se atrag? Doar dacă nu ești într-o relație, arată un studiu
  • Noi predictori ai infidelității și divorțului au fost identificați
  •