Cercetătorii au dezvoltat un sistem de exerciții special pentru persoanele cu poliatrită reumatoidă

©

Autor:

Cercetătorii au dezvoltat un sistem de exerciții special pentru persoanele cu poliatrită reumatoidă
Cercetătorii de la Universitatea din Australia de Sud, în colaborare cu Arthritis SA, investighează efectele antrenamentului cu Restricție a Fluxului Sanguin (BFR) asupra persoanelor cu poliartrită reumatoidă. BFR este o tehnică de exercițiu care implică utilizarea unor benzi presurizate pentru a încetini fluxul sanguin către mușchi în timpul antrenamentului, permițând acumularea de sânge în membru, ceea ce poate ajuta la dezvoltarea forței musculare fără a folosi greutăți mari.
Poliartrita reumatoidă, o afecțiune inflamatorie care poate provoca dureri intense și umflarea articulațiilor, este o provocare majoră pentru sănătatea publică atât în Australia, unde afectează peste 450.000 de persoane, cât și la nivel global, cu peste 18 milioane de persoane afectate. Această boală autoimună, care atacă țesuturile sănătoase ale corpului, duce nu doar la deteriorarea articulațiilor, ci și la pierderea masei și forței musculare, reducând semnificativ calitatea vieții pacienților.

Această metodă, considerată sigură și eficientă, ar putea fi o opțiune viabilă pentru persoanele cu poliartrită reumatoidă, care adesea nu pot efectua antrenamente de rezistență tradiționale din cauza durerii, oboselii sau riscului de rănire.

Dr. Hunter Bennett, un om de știință specializat în exerciții fizice de la UniSA, subliniază că, deși medicamentele pot atenua simptomele poliartritei reumatoide, ele nu abordează problema pierderii forței și funcționalității musculare. Antrenamentul BFR, deja utilizat în diverse contexte sportive și de reabilitare în Australia și considerat o metodă sigură și eficientă pentru îmbunătățirea forței și funcționalității în diverse populații clinice, inclusiv la persoanele cu osteoartrită, ar putea oferi o alternativă promițătoare.

Studiul se concentrează pe îmbunătățirea forței și mobilității, cu scopul de a crește calitatea vieții pacienților. Echipa de cercetare caută în prezent participanți diagnosticați cu poliartrită reumatoidă, cu vârste între 45 și 75 de ani, pentru a participa la studiu și a evalua impactul acestei intervenții.

sursa: News Medical
foto: University of South Australia

Data actualizare: 07-11-2023 | creare: 07-11-2023 | Vizite: 269
Bibliografie
New exercise trial aims to improve quality of life for people with rheumatoid arthritis, link: https://www.news-medical.net/news/20231106/New-exercise-trial-aims-to-improve-quality-of-life-for-people-with-rheumatoid-arthritis.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Efectele greutății corporale la pacienții cu poliartrită reumatoidă
  • Obezitatea, atât cauza, cât și consecința artritei reumatoide
  • Adoptarea unei diete vegane poate ajuta pacienții cu poliartrită reumatoidă să reducă simptomele afecțiunii
  •