Ciupercile comestibile reprezintă o sursă importantă de antioxidanți care pot preveni bolile neurodegenerative asociate cu îmbătrânirea

©

Autor:

Ciupercile comestibile reprezintă o sursă importantă de antioxidanți care pot preveni bolile neurodegenerative asociate cu îmbătrânirea
Ciupercile comestibile sunt o sursă importantă de antioxidanți și, prin urmare, au fost considerate ca un posibil remediu pentru prevenirea bolilor neurodegenerative (ND) asociate cu îmbătrânirea. Recent, cercetătorii au publicat o revizuire în Nutrients Journal, care analizează datele existente despre ciupercile comestibile ca surse alimentare de antioxidanți pentru prevenirea bolilor neurodegenerative.
Studiul se concentrează pe rolul stresului oxidativ în bolile neurodegenerative asociate cu vârsta și potențialul ciupercilor comestibile de a păstra sănătatea creierului. Potrivit cercetătorilor, ciupercile comestibile și medicinale sunt alimente sigure și netoxice care conțin diverși antioxidanți, în special ergotioneină și polizaharide, care pot preveni neurodegenerarea în rândul persoanelor vârstnice.

Mai mult, studiile au arătat că vitaminele și substanțele fenolice din ciuperci pot acționa sinergic pentru a contracara daunele oxidative și pentru a menține sănătatea creierului. Cu toate acestea, majoritatea studiilor umane au folosit ciuperci întregi, pulberi sau extracte și nu au evaluat efectele de promovare a sănătății ale compușilor izolați.

Este important de menționat că cercetările care implică oameni pentru a evalua efectele neuroprotective ale ciupercilor sunt limitate, ceea ce justifică efectuarea unor cercetări suplimentare pentru a evalua neuroprotecția indusă de ciuperci și pentru a identifica mecanismele neuroprotective moleculare care justifică protecția oferită de acestea.

sursa: News Medical
foto: FotoHelin/Shutterstock.com

Data actualizare: 20-04-2023 | creare: 20-04-2023 | Vizite: 176
Bibliografie
Edible mushrooms: the role of antioxidant compounds as potential candidates for neurodegenerative disease prevention and treatment, link: https://www.news-medical.net/news/20230418/Edible-mushrooms-the-role-of-antioxidant-compounds-as-potential-candidates-for-neurodegenerative-disease-prevention-and-treatment.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Ciupercile pot aduce beneficii pentru sănătatea mintală
  • Ribozomii, implicați în diferite patologii neurodegenerative, inclusiv în boala Parkinson
  • Rezultate promițătoare în căutarea unui tratament care să oprească degenerarea celulelor nervoase
  •