Comportamentul din copilărie poate prezice riscul de a fuma sau de consuma alcool în viața de adult

©

Autor:

Comportamentul din copilărie poate prezice riscul de a fuma sau de consuma alcool în viața de adult
Comportamentul socioemoțional din copilărie influențează semnificativ comportamentul în ceea ce privește propria sănătate în viața de adult, potrivit unui studiu al cercetătorilor finlandezi. Diferențele de comportament și stil de răspuns între indivizi, vizibile încă din primii ani de viață, au influențat anumite decizii privitoare la sănătate în viața de adult.
Studiul, care utilizează date despre comportamentul socio-emoțional și statutul socioeconomic parental, succesul școlar, experiența educațională, trăsăturile de personalitate și comportamentele de sănătate la intervale diferite de timp și în momente diferite din viață, arată că un comportament bine controlat în primii 8 ani de viață contribuie la succesul școlar ulterior și la formarea unei personalități amabile și constructive.

Abilitățile construite pot ajuta ulterior la luarea unor decizii sănătoase. „Rezultatele sugerează că diferențele în comportamentul indivizilor, care sunt deja vizibile în copilărie, se reflectă ulterior la vârsta adultă atât direct, cât și prin diferite mecanisme de mediere”, declară cercetătorul postdoctoral Tiia Kekäläinen.

Comportamentul bine controlat la fete, de exemplu, care indică tendința de a se comporta cu amabilitate în situații conflictuale, a prezis un nivel mai mare de activitate fizică la vârsta mijlocie. Activitatea socială, care a fost văzută, de exemplu, ca o dorință de a vorbi și de a se juca cu alți copii, a prezis, în schimb, un consum de alcool mai mare la fete și o probabilitate mai mare de a fuma la băieți.

sursa: Science Daily
foto: University of Jyväskylä

Data actualizare: 27-04-2022 | creare: 27-04-2022 | Vizite: 223
Bibliografie
Differences in children's behavior predict midlife health behaviors, study finds, https://www.sciencedaily.com/releases/2022/04/220421181217.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune: