Consumul mai mare de ceai este asociat cu un risc mai mic de deces

©

Autor:

Consumul mai mare de ceai este asociat cu un risc mai mic de deces
O echipă de cercetători din cadrul Institutului Național al Cancerului, parte a Institutului Național de Sănătate din Marea Britanie, a realizat un nou studiu despre beneficiile unui consum crescut de ceai. Lucrarea, publicată pe 30 august 2022 în jurnalul Annals of Internal Medicine, ilustrează modul în care consumul de ceai negru ar putea îmbunătăți calitatea vieții și rata de supraviețuire, scăzând incidența a numeroase afecțiuni cardiovasculare.

Pentru studiu, cercetătorii au selectat aproximativ jumătate de milion de persoane din Marea Britanie, criteriul de includere fiind consumul de ceai, indiferent de cantitate. Datele celor 498.043 de bărbați și femei selectați, cu vârste între 40 și 69 de ani, au provenit din studiul amplu de cohortă UK Biobank. Participanții s-au aflat sub observație pentru o perioadă de aproximativ 11 ani, iar datele despre deces, atunci când a fost cazul, au fost obținute prin colaborarea cu Serviciul Național de Sănătate din Marea Britanie.

Studiul de tip prospectiv a ilustrat un efect de scădere moderată a ratei de deces în cazul persoanelor care consumă ceai negru în cantități crescute, acesta fiind ceaiul popular în UK. Participanții care au consumat două sau mai multe căni de ceai pe zi au prezentat, se pare, un risc de deces mai mic față de persoanele care au avut un consum scăzut de ceai. Această rată de deces, redusă cu 9% până la 13% datorită ceaiului negru, a fost asociat cu un risc mai scăzut de apariție pentru boli cardiace ischemice, boli cardiovasculare, inclusiv pentru accidentul vascular cerebral.

Un alt aspect important este faptul că rezultatele studiului nu au fost dependente de modul de servire. Astfel, consumul de ceai negru a prezentat beneficii indiferent de temperatura ceaiului în momentul consumului sau de adaosul de lapte sau zahăr. De asemenea, beneficiile au fost prezente indiferent de variațiile genetice ale fiecărui individ, rata metabolizare a cofeinei nefiind un factor în alimentație.

Lucrarea completează informațiile existente în literatura de specialitate asupra efectelor consumului de ceai. Întrucât populațiile asiatice sunt cunoscute pentru obiceiurile preparării ceaiului verde, s-au realizat în trecut numeroase studii asupra acestei „terapii”, cu rezultate promițătoare. Cu toate acestea, lucrarea de față este una dintre primele care aduce dovezi benefice și despre consumul de ceai negru, cercetătorii sfătuind persoanele de toate vârstele să includă ceaiul în dieta zilnică.

sursa: News Medical

Data actualizare: 31-08-2022 | creare: 31-08-2022 | Vizite: 288
Bibliografie
Higher tea intake linked with modestly lower risk of death, link: https://www.news-medical.net/news/20220829/Higher-tea-intake-linked-with-modestly-lower-risk-of-death.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Consumul de ceai ar putea reduce riscul mortalității cu 24%
  • A deveni părinte poate crește durata de viață cu 1-2 ani
  • Consumul frecvent de ceai (verde, negru și oolong) ar putea amâna declinul cognitiv
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum