Consumul de afine, citrice și vin roșu este benefic pentru tratarea disfuncției erectile

©

Autor: Redacția ROmedic

Consumul de afine, citrice și vin roșu este benefic pentru tratarea disfuncției erectile
Alimentele bogate în flavonoide sunt utile în tratarea disfuncțiilor erectile, conform unui studiu realizat de către cercetători din cadrul Universității Harvard. La studiu au participat aproximativ 50.000 de bărbați de vârstă mijlocie, ce au fost monitorizați pe parcursul mai multor ani.

Rezultatele studiului au fost publicate în The American Journal of Clinical Nutrition și au arătat că aportul ridicat de alimente bogate în flavonoide este asociat cu reducerea riscului de disfuncție erectilă la bărbați și creșterea șanselor de vindecare. La analiza rezultatelor s-a ținut cont și de anumiți factori cum ar fi greutatea corporală, nivelul de activitate fizică efectuată, cantitatea de cofeină consumată și dacă erau fumători sau nu.

Flavonoidele sunt prezente în numeroase alimente naturale și băuturi cum ar fi fructe, legume, ceai sau vin. Dintre toate flavonoidele, antocianinele (din afine, cireșe, mure sau coacăze negre) și flavonele (din citrice) au prezentat cele mai mari beneficii în prevenirea și tratarea acestei afecțiuni.

Rezultatele au indicat că aportul de alimente bogate în flavonoide a dus la reducerea incidenței disfuncțiilor erectile cu până la 14%, în special la bărbații mai tineri. De asemenea, asocierea acestui obicei alimentar cu practicarea exercițiilor fizice a redus considerabil acest risc cu pâna la 21%.

Flavonoidele au mai fost studiate pentru efectul benefic asupra reducerii riscului de diabet și boli cardiovasculare, însă aceasta este prima asociere cu tratarea disfuncției erectile, ce afectează mai mult de jumătate dintre bărbați.

Câteva porții de fructe de pădure, vin roșu, mere sau citrice pe săptămână nu doar că aduc beneficii asupra funcției sexuale, ci mențin și sănătatea inimii.

Sursa: Medical Xpress

Data actualizare: 20-01-2016 | creare: 15-01-2016 | Vizite: 5935
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Viața cu o disfuncție erectilă
  • Riscul de evenimente cardiovasculare majore este semnificativ mai mare în rândul bărbaților cu parodontită și disfuncție erectilă
  • Erecția slabă - evaluare, diagnostic, cauze, simptome, tratament și remedii eficiente
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum