Consumul de cafea în cantități moderate reduce riscul de mortalitate

©

Autor:

Consumul de cafea în cantități moderate reduce riscul de mortalitate
Persoanele care consumă cafea îndulcită cu zahăr sau cafea neîndulcită în cantități moderate (minimum o ceașcă și jumătate și maximum trei cești și jumătate pe zi) au un risc mai mic de deces, comparativ cu persoanele care nu consumă cafea, constată un studiu de urmărire, desfășurat pe o perioadă de șapte ani. În cazul consumatorilor de cafea îndulcită care au utilizat îndulcitori artificiali, rezultatele nu au fost clare.
Pentru a evalua asocierile consumului de cafea (neîndulcită sau îndulcită cu zahăr sau îndulcitori artificiali) cu mortalitatea, cercetătorii au utilizat datele din U.K. Biobank, o colecție de date de sănătate care include mai mult de jumătate de milion de persoane din Marea Britanie. În studiul actual au fost utilizate datele de la peste 170.000 de persoane care nu sufereau de afecțiuni cardiace sau cancer și care și-au arătat disponibilitatea pentru a răspunde unor întrebări cu privire la dietă și comportamentul de consum de cafea.

Rezultatele studiului au arătat că, în timpul perioadei de urmărire, participanții la studiu care au consumat orice cantitate de cafea neîndulcită au avut cu până la 21% mai puține șanse de a muri din orice cauză, în comparație cu cei care nu au băut cafea. În rândul celor care au consumat cafea îndulcită cu zahăr, în limitele a maximum trei cești și jumătate pe zi și a minimum o ceașcă și jumătate, riscul de mortalitate a fost redus cu 31%. Majoritatea persoanelor care au preferat să îndulcească cafeaua cu zahăr au folosit până la o linguriță de zahăr per ceașcă de cafea. Rezultatele au fost neconcludente pentru participanții care au folosit îndulcitori artificiali în cafea.

Studii anterioare au demonstrat faptul că riscul de deces este mai scăzut în rândul persoanelor care consumă cafea, însă, comparativ cu studiul actual, nu au analizat în mod distinctiv persoanele care au consumat cafeaua neîndulcită de cei care au preferat cafeaua îndulcită cu zahăr sau cu îndulcitori artificiali.

sursa: News Medical

Data actualizare: 02-06-2022 | creare: 02-06-2022 | Vizite: 214
Bibliografie
Unsweetened and sugar-sweetened coffee drinkers may have lower risk of death, link: https://www.news-medical.net/news/20220531/Unsweetened-and-sugar-sweetened-coffee-drinkers-may-have-lower-risk-of-death.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cafeaua: riscuri versus beneficii (meta-analiză)
  • Consumul de cafea este influențat genetic
  • Două cești de cafea pe zi ar putea reduce riscul de cancer hepatic cu o treime
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum