Consumul de lapte integral grăbește procesul de îmbătrânire

©

Autor:

Consumul de lapte integral grăbește procesul de îmbătrânire
Un nou studiu de la Brigham Young University arată că includerea laptelui cu conținut scăzut de grăsimi în dietă este asociată cu întârzierea procesului de îmbătrânire la adulți.
Cercetările efectuate pe 5.834 de adulți din Statele Unite ale Americii au arătat că persoanele care beau lapte cu conținut scăzut de grăsimi – atât lapte degresat, cât și lapte cu 1% grăsimi - au o îmbătrânire biologică mai lentă cu câțiva ani decât cei care beau lapte cu un conținut crescut de grăsimi (2% și integral).

„A fost surprinzător cât de puternică a fost diferența. Laptele este probabil cel mai controversat aliment. Cel puțin, concluziile acestui studiu oferă informații în plus asupra cărora putem să reflectăm. Poate există ceva aici care necesită o atenție puțin mai mare”, a declarat autorul studiului, Larry A. Tucker.

Cercetătorii au analizat lungimea telomerelor, în funcție de frecvența consumului de lapte (zilnic, săptămânal sau deloc) și de conținutul de grăsime din lapte consumat. Telomerele acționează ca un ceas biologic, iar, cu cât sunt mai scurte, cu atât procesul de îmbătrânire este mai rapid.

Studiul a relevat că pentru fiecare creștere de 1% a grăsimii din laptele consumat, telomerele au fost mai scurte cu 69 perechi de baze la adulți, ceea ce s-a tradus într-o îmbătrânire mai rapidă cu patru ani. Oarecum surprinzător a fost faptul că cei care nu au consumat lapte aveau telomere mai scurte decât adulții care consumau lapte cu conținut scăzut de grăsimi.

Tucker a declarat că rezultatele studiului oferă sprijin pentru actualele orientări dietetice, care încurajează adulții să consume lapte cu conținut scăzut de grăsimi, ca parte a unei diete sănătoase.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 20-01-2020 | creare: 20-01-2020 | Vizite: 355
Bibliografie
Drinking 1% rather than 2% milk accounts for 4.5 years of less aging in adults. Url: https://www.sciencedaily.com/releases/2020/01/200115120634.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • STUDIU: consumul de lactate ar putea preveni instalarea menopauzei precoce la femei
  • Consumul de lactate degresate ar putea crește riscul de boală Parkinson?
  • Riscurile consumului excesiv de lapte (și cât de mult e prea mult)
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum
     
     
     
    Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
    Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.