Experiențele psihedelice mistice ar putea fi legate de rezultate pozitive în sănătatea mentală

©

Autor:

Experiențele psihedelice mistice ar putea fi legate de rezultate pozitive în sănătatea mentală
Un nou studiu, publicat în Journal of Affective Disorders, sugerează că experiențele psihedelice mistice, caracterizate prin sentimente de conexiune cu ceva mai înalt decât sinele și pierderea temporalității, ar putea fi legate de o mai bună sănătate mentală pe termen lung.
Pentru studiu, cercetătorii au utilizat datele dintr-un sondaj cu privire la experiențele non-clinice cu medicamentele psihedelice a peste 1.000 de persoane. Studiul a implicat voluntari care au luat psilocibină, substanța psihedelică activă din ciupercile psilocibine, într-un mediu controlat, de tip terapie. Voluntarii au primit întrebări despre experiențele lor și despre sănătatea mentală, la diferite intervale de timp de la finalizarea tratamentului.

Cercetătorii au descoperit că voluntarii care au avut experiențe mistice au prezentat un nivel mai mare de bunăstare subiectivă, o creștere semnificativă a satisfacției în viață și o scădere a simptomelor de anxietate și depresie, comparativ cu cei care au avut experiențe psihedelice mai puțin intense.

În plus, cercetătorii au descoperit că experiențele mistice erau asociate cu o mai mare capacitate de a percepe și de a se deschide către noi idei și experiențe, ceea ce ar putea ajuta la promovarea dezvoltării personale și a creșterii înțelegerii de sine. Studiul sugerează că psilocibina și experiențele psihedelice mistice ar putea fi utilizate ca tratament pentru afecțiunile psihologice și că acestea ar putea avea un impact semnificativ asupra sănătății mentale și a calității vieții.

Cu toate acestea, cercetătorii avertizează că aceste substanțe psihedelice pot fi periculoase atunci când sunt consumate în afara unui mediu controlat și sub supravegherea unui profesionist medical calificat.

sursa: News Medical
foto: OSU.EDU News

Data actualizare: 27-02-2023 | creare: 27-02-2023 | Vizite: 313
Bibliografie
Mystical and insightful psychedelic experience may be linked to positive mental health outcomes, link: https://www.news-medical.net/news/20230223/Mystical-and-insightful-psychedelic-experience-may-be-linked-to-positive-mental-health-outcomes.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Psilocibina în microdoze ar putea îmbunătăți starea de spirit și sănătatea mintală
  • Care este rolul medicamentelor psihedelice în tratamentul tulburărilor psihice?
  • Consumul de substanțe psihedelice poate provoca experiențe similare cu cele resimțite în apropierea morții
  •