Consumul moderat de alcool poate îmbunătății sănătatea cognitivă

©

Autor:

Consumul moderat de alcool poate îmbunătății sănătatea cognitivă
Persoanele în vârstă care consumă alcool în mod regulat și în cantități moderate ar putea să își conserve funcția cognitivă și să prevină prin comportamentul lor declinul funcției cognitive, se arată într-un studiu realizat de cercetători de la Colegiul de Sănătate Publică din SUA.
Studiul a examinat legătura dintre consumul de alcool și modificările funcției cognitive de-a lungul timpului în rândul adulților de vârstă medie și înaintată din S.U.A. În cadrul studiilor clinice, derulate pe o perioadă de zece ani, aproximativ 20.000 de persoane au fost rugate să răspundă unor sondaje care cuprindeau întrebări cu privire la stilul de viață, sănătatea generală și obiceiurile de consum de băuturi alcoolice.

Anterior cercetării actuale, studiile efectuate în ultimele decenii au demonstrat că un consum regulat, moderat de alcool, promovează sănătatea inimii. Totodată, unele cercetări au indicat un beneficiu protector similar pentru sănătatea creierului. Cu toate acestea, multe dintre studiile anterioare nu au fost concepute pentru a izola efectele alcoolului asupra cogniției sau nu au măsurat efectele în timp. Cercetătorii de la Colegiul de Sănătate Publică din SUA au dezvoltat o modalitate de a urmări performanța cognitivă pe parcursul a zece ani, folosind datele participanților la studiul reprezentativ la nivel național de sănătate și pensionare. Participanții și-au măsurat funcția cognitivă printr-o serie de teste de memorie și de vocabular, rezultatele testelor fiind combinate pentru a forma un scor cognitiv total.

Rezultatele obținute au fost comparate, fiind evidențiate scoruri mai bune la testele cognitive în timp pentru participanții la studiu care consumau în cantități moderate și în mod regulat băuturi alcoolice. Chiar și atunci când au fost controlați alți factori importanți cunoscuți, precum vârsta, fumatul sau nivelul de educație, modelul de consum ușor a continuat să fie asociat cu traiectorii cognitive ridicate.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 06-07-2020 | creare: 06-07-2020 | Vizite: 725
Bibliografie
Light drinking may protect brain function, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2020/06/200630125135.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Exercițiile de aerobic pot proteja ficatul de efectele consumului cronic de alcool
  • Consumul moderat de alcool - chiar atât de benefic pe cât credem?
  • Consumul de alcool favorizează apariția cancerului, chiar și cel moderat
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum