Cum s-a modificat sănătatea mintală a britanicilor după anul 2020?

©

Autor:

Cum s-a modificat sănătatea mintală a britanicilor după anul 2020?
Un studiu recent publicat în JAMA Network Open a examinat tiparele de suferință psihologică în rândul persoanelor adulte din Anglia între 2020 și 2022. Pandemia COVID-19, împreună cu alte urgențe globale, a contribuit la o criză de sănătate mintală în țară, ducând la creșterea factorilor de stres și la tensiune financiară. Studiul și-a propus să înțeleagă schimbările pe termen lung ale poverii sănătății mintale și impactul asupra diferitelor grupuri demografice.
Cercetătorii au efectuat un studiu transversal folosind datele din sondajul National Smoking and Alcohol Toolkit, care a chestionat gospodăriile rezidenților adulți din Anglia cu vârsta de 18 ani și peste. Studiul a măsurat suferința psihologică folosind Scala Kessler Psychological Distress (K10) și a analizat tendințele de suferință moderată-severă și severă, ținând cont de factori precum vârsta, sexul, obiceiurile de fumat, gradul ocupațional, consumul de alcool și numărul de membri ai familiei.

Rezultatele au arătat că 30% dintre cei 51.861 de participanți au experimentat suferință psihologică de orice intensitate, iar 6,2% au experimentat suferință de intensitate severă. Indivizii mai tineri, femeile și cei cu un statut socioeconomic mai scăzut au fost mai susceptibili la suferință. Deși a existat o ușoară reducere a suferinței psihologice generale în timpul perioadei de studiu, a existat o creștere semnificativă a suferinței severe, cu excepția persoanelor în vârstă de 65 de ani și peste. Înrăutățirea suferinței a fost deosebit de pronunțată în rândul persoanelor sub 25 de ani, iar prevalența suferinței severe a crescut în rândul fumătorilor actuali și a celor din clasele sociale ocupaționale inferioare.

Studiul a mai constatat că suferința psihologică severă a fost cel mai puțin răspândită în rândul persoanelor cu vârsta de 65 de ani și peste și cel mai răspândită în rândul celor cu vârsta cuprinsă între 18 și 24 de ani. Motivele posibile pentru creșterea suferinței în rândul persoanelor mai tinere includ criza financiară, războiul din Ucraina și schimbările climatice. Prevalența suferinței a fost, de asemenea, mai mare în rândul persoanelor defavorizate din punct de vedere socioeconomic și al celor cu copii, posibil din cauza impactului timpuriu al crizei economice și a sarcinilor financiare suplimentare. În plus, nivelul de suferință a crescut în rândul marilor consumatori de alcool.

În concluzie, studiul a evidențiat o înrăutățire a sănătății mintale în rândul locuitorilor Angliei, procentul de suferință psihologică severă crescând cu 46% între 2020 și 2022. Constatările subliniază necesitatea abordării cauzelor fundamentale ale problemelor de sănătate mintală și de a oferi o finanțare suficientă pentru îngrijirea sănătății mintale pentru a atenua impactul crizei.

sursa: News Medical
foto: Stock-Asso/Shutterstock.com

Data actualizare: 12-07-2023 | creare: 12-07-2023 | Vizite: 304
Bibliografie
How has the prevalence of psychological distress in the adult population of England changed since 2020?, link: https://www.news-medical.net/news/20230710/How-has-the-prevalence-of-psychological-distress-in-the-adult-population-of-England-changed-since-2020.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Calitatea vieții
  • Gândurile noastre ne influențează direct sănătatea
  • Legătura dintre alergii și sănătatea mentală
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum