Dezinfectanții utilizați de către femei în perioada sarcinii cresc riscul copilului de a dezvolta afecțiuni alergice

©

Autor:

Dezinfectanții utilizați de către femei în perioada sarcinii cresc riscul copilului de a dezvolta afecțiuni alergice
Utilizarea dezinfectanților de către femeile însărcinate poate crește riscul copiilor lor de a dezvolta astm sau eczemă, potrivit unui studiu publicat în jurnalul medical Occupational & Environmental Medicine. Studiul nu a identificat asocieri semnificative clinic între expunerea prenatală la dezinfectanți și alergiile alimentare.
Dezinfectanții, folosiți anterior pandemiei COVID-19 preponderent în spitale și alte instituții medicale, au început să fie utilizați în prezent pe scară largă de către populația generală. Pe fondul creșterii utilizării dezinfectanților, a fost observată o creștere a numărului de cazuri de astm și dermatită. Studiul actual, care include date de la peste 78.000 de perechi de mamă și copil din Japonia, a analizat impactul utilizării soluțiilor dezinfectante în timpul sarcinii și dezvoltarea ulterioară a bolii alergice la copii.

Rezultatele au arătat că șansele copiilor de a dezvolta astm sau eczemă au fost semnificativ mai mari dacă mamele lor foloseau dezinfectant de una până la șase ori pe săptămână, o utilizare considerată normală în timpul pandemiei COVID-19. Relația dintre expunerea prenatală la dezinfectanți și riscul copiilor de a dezvolta una dintre cele două condiții alergice a fost una dependentă, cele mai mari riscuri fiind înregistrate în rândul copiilor mamelor expuse la dezinfectanți în fiecare zi.

Mecanismele care ar putea explica creșterea riscului de eczemă și astm la copii în urma expunerii mamei la dezinfectant includ inhalarea sau atingerea postnatală a dezinfectanților de către copil, afectarea microflorei intestinale și a pielii mamei și ulterior a copilului sau expunerea la anumiți compuși chimici care pot afecta răspunsul imunitar al copilului.

sursa: News Medical

Data actualizare: 31-03-2022 | creare: 31-03-2022 | Vizite: 480
Bibliografie
Disinfectant use by pregnant women may increase risk for asthma and eczema in children, link: https://www.news-medical.net/news/20220329/Disinfectant-use-by-pregnant-women-may-increase-risk-for-asthma-and-eczema-in-children.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Consumul de paracetamol în timpul sarcinii crește riscul copilului de a dezvolta astm
  • Suplimentele de Omega-3 în timpul sarcinii ar putea reduce riscul de astm la copii
  • Copiii care suferă de astm sunt predispuși la obezitate
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum