Suplimentele de Omega-3 în timpul sarcinii ar putea reduce riscul de astm la copii

©

Autor:

Suplimentele de Omega-3 în timpul sarcinii ar putea reduce riscul de astm la copii
Conform Mayo Clinic, astmul infantil este principala cauză a urgențelor pediatrice. Cercetările arată că aportul de suplimente de acizi grași Omega-3 în timpul sarcinii poate face ca bebelușii să fie protejați de dezvoltarea acestei boli.

Studiul a fost realizat în cadrul unui program specializat pe studiul astmului infantil de la Spitalul Universitar din Copenhaga, în colaborare cu Universitatea Waterloo din Canada.

La studiu au participat 736 femei daneze care au beneficiat de doze zilnice de suplimente de Omega-3 pe bază de ulei de pește sau tratament placebo cu ulei de măsline în timpul primului trimestru de sarcină. Au fost prelevate probe de sânge în săptămâna 24 de gestație și la o săptămână după naștere, pentru măsurarea nivelului de Omega-3 din organism.

După nașterea bebelușilor, 695 dintre aceștia au fost monitorizați pe parcursul a 5 ani – perioadă în care începe să se manifeste de obicei astmul. S-a observat că acei copii care au beneficiat de doze de omega-3 de la mamă au prezentat un risc cu 30,7% mai redus de a dezvolta astm, comparativ cu cei din grupul de control cu ulei de măsline.

Acizii grași polinesaturați sunt cunoscuți pentru rolul benefic în reglarea răspunsului sistemului imunitar, însă majoritatea persoanelor nu beneficiază de dozele recomandate de omega-3 și omega-6.

Cercetătorii menționează că poate exista o legătură între proprietățile antiinflamatoare ale acizilor grași Omega-3 cu lanț lung, aportul redus de Omega-3 și riscul de a dezvolta astm, mai ales în copilărie.

Rezultatele cercetării au fost publicate în New England Journal of Medicine.

Sursa: New Atlas

Data actualizare: 22-09-2019 | creare: 10-01-2017 | Vizite: 991
Bibliografie
Omega-3's could stop the wheeze, link: http://newatlas.com/omega-3-childhood-asthma/47167/
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Exercițiile de aerobic pot reduce simptomele astmului
  • Astmul
  • Inhalatorul inteligent pentru astmatici
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum