Diversificarea alimentară timpurie poate reduce riscul de apariție a alergiilor la copii

Karin C. Lødrup Carlsen, profesor la Institutul de Medicină Clinică din cadrul universității norvegiene și autor al studiului, afirmă că analiza a relevat o scădere a predispoziției la alergii alimentare la vârsta de trei ani a copiilor care au fost expuși la produsele alergene începând cu vârsta de trei luni. Această concluzie a fost obținută în comparație cu riscul de dezvoltare a alergiilor la vârsta de trei ani a copiilor ai căror părinți au urmat ghidurile de diversificare propuse de Direcția Norvegiană de Sănătate. Doctorul explică faptul că introducerea acestor produse în alimentația sugarilor se poate face prin intermediul unor cantități mici administrate regulat, de câteva ori pe săptămână. Spre exemplu, printre modurile de expunere la acestea se numără înmuierea unui deget al părinților în unt de arahide și oferirea spre gustare a copilului, sau hrănirea acestuia cu ouă fierte moi și terciuri care conțin grâu.
Sugestiile actuale ale instituțiilor norvegiene propun introducerea ouălor și alunelor la vârste cuprinse între patru și șase luni, însă rezultatele studiului au certificat o eficiență superioară a introducerii treptate ale acestora de la trei luni. Concret, alimentele ar trebui introduse unul câte unul o dată pe săptămână, urmând ca acestea să se regăsească în dieta sugarilor de cel puțin patru ori pe săptămână. În plus, acest tipar de diversificare nu afectează alăptarea, întrucât sugarii care au fost incluși în studiu au putut fi alăptați la vârsta de șase luni fără probleme.
Unul dintre motivele pentru care specialiștii sugerează modificarea alimentației sugarilor în acest fel are la bază beneficiile pe care acestea le au asupra sistemului imunitar, întrucât contactul acestora cu intestinele semnalează organismului faptul că alimentele sunt inofensive. Astfel, de asemenea, se obține o toleranță progresivă la acestea, prin urmare riscul de dezvoltare a unor alergii alimentare este marcat scăzut. De menționat este și caracterul amplu al cercetării, care a inclus 2.397 de copii împărțiți de specialiști în două grupuri, dintre care unul a primit alimente alergene de la trei luni.
sursa: News Medical
foto: Colourbox.com
Data actualizare: 18-07-2022 | creare: 18-07-2022 | Vizite: 850
Bibliografie
Early food intervention can reduce the risk of allergies in children, link: https://www.news-medical.net/news/20220706/Early-food-intervention-can-reduce-the-risk-of-allergies-in-children.aspx ©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
- Copiii bilingvi au o mai mare flexibilitate cognitivă
- Majoritatea alimentelor pentru sugari și copii mici nu îndeplinesc standardele nutriționale
- Intervențiile sociale prenatale pot îmbunătății răspunsul la stres al sugarilor
- Dieta fast-food înainte de sarcină poate afecta calitatea laptelui matern și sănătatea bebelușului
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.- Diversificarea la bebe
- Cum sa-l obisnuim pe micutul nostru sa manince?
- Bebelus - diversificare
- Diversificarea alimentatiei
- Diversificare 3 luni
- Diversificarea...o problema?!
- Bebe 6 luni bea infatrini peptisorb
- La cate luni se incepe diversificarea
- Cereale in diversificare